Remelluri
Remelluri
Rioja Reserva 2016
Remelluri Rioja Reserva is een geconcentreerde, maar bovenal verfijnde Rioja en kan beschouwd worden als de huisstijl van Remelluri. De blend is gemaakt van tempranillo met wat garnacha en graciano, vergist met natuurlijke gisten en gerijpt op vat geduren
€36,95
Remelluri
Rioja Blanco 2020
Men zou deze fascinerende witte Rioja kunnen beschouwen als een betoverende fieldblend van een briljante wijnmaker waarin een zevental druivenrassen samen een eenduidig druivenprofiel uitwisselen. Een unieke aromatische beleving en zinderend van smaak.
€95,00

Remelluri

De Bodega van La Granja Remelluri is gelegen op zo’n 640 meter hoogte, boven het dorp Labastida Alavesa, op een kleine afstand van Haro de wijnhoofdstad van de Rioja. De 108 hectare aan wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de Sierra de Tolono en behoren tot de hoogste (tot 800 meter) van de regio. Het terroir heeft daarom een koel microklimaat, een stenige bodem met laagjes klei en wijnstokken van 35 tot 80 jaar oud.

Remelluri, de elite van Rioja

Begin jaren negentig maakte de toen nog jonge Telmo Rodriguez al grote indruk met de wijnen van Remelluri. Telmo verliet het bedrijf door een verschil van mening met zijn vader. Vanaf 2010 is hij met al zijn opgedane ervaringen in diverse Spaanse wijnregio's van weer teruggekeerd op de bodega om met zijn zuster Amaya de biologisch gecertificeerde wijnen te produceren en op een nog hoger niveau te brengen, en behoren de wijnen ondertussen tot de elite van de Rioja.