Raumland Alcoholvrij
Raumland Alcoholvrij
Zerozzante Weisse Trauben
De Seccos bestaan voor 100 procent uit ingrediënten, zonder toegevoegd water, additieven of conserveringsmiddelen. Puur sprankelend sap van geselecteerde witte druiven met een heerlijk fris, licht zoete smaak.
€11,99
Raumland Alcoholvrij
Zerozzante Rote Trauben
Het is puur sap, zonder conserveringsmiddel, geen zwavel en geen citroensap. De conservering komt door de koude behandeling en het koolzuur. Een echte wijn maar dan zonder de alcohol. Ideaal voor de ‘Bob’
€11,99
Raumland Alcoholvrij
Zerozzante Rotfleischige Wildapfel
De alcoholvrije appelsecco van Raumland wordt gemaakt van wilde appels met rood vruchtvlees en met een geweldige zuurstructuur. Zonder pasteurisatie behoudt de most van het beste fruit zijn waardevolle ingrediënten, aroma's en vitamines.
€12,99
Raumland Alcoholvrij
Zerozzante Traube Rhabarber
De alcoholvrije fruitsecco's bestaan uit ingrediënten zonder toegevoegd water of conserveringsmiddelen. Het fruit, in dit geval met rabarber gecombineerde alcoholvrije secco van geselecteerde hoogwaardige druiven, is geweldig.
€13,99

Raumland Alcoholvrij

Volker Raumland had al vroeg een fascinatie voor het maken van mousserende wijnen. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Geisenheim won hij al een eerste prijs in een sektwedstrijd waarin zelfs champagnes waren opgenomen. In 1990 richtte hij samen met zijn vrouw Heide-Rose Sekthaus Raumland op, tegenwoordig dé referentie voor hoogwaardige mousserende wijnen in Duitsland. Naast hun bekroonde sekts is Raumland inmiddels ook een pionier in kwalitatieve alcoholvrije bubbels: met dezelfde precisie, puurheid en ambacht creëert de familie verfijnde, niet-verhitte Traubensecco’s die zich onderscheiden door hun natuurlijke frisheid en elegante mousse.

De biologisch gemaakte sekts blijven de ruggengraat van het huis, Duits in oorsprong maar dankzij het gebruik van onder meer chardonnay en pinot noir van internationale allure. Toch groeit de reputatie van Raumland even sterk op het gebied van alcoholvrije alternatieven, die opvallen door hun vakmanschap en complexiteit; eigenschappen die je zelden in dit segment tegenkomt.

Raumlands mousserende wijnen kunnen moeiteloos de vergelijking aan met zeldzame champagnes; meerdere proeverijen tonen aan dat ze qua potentie gelijkwaardig zijn. Het productieproces volgt dezelfde methode als in Champagne, met persen in verschillende ‘runs’ om maximale kwaliteit te waarborgen. Volker en Heide-Rose halen er nog altijd inspiratie op, maar steeds vaker reizen ook producenten uit Champagne naar Rheinhessen om het succes van Raumland -zowel alcoholisch als alcoholvrij- met eigen ogen te zien.