Quady
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Quady

Een schoolvoorbeeld van The American Dream. Andrew en Laurel Quady vertrokken uit het drukke, stedelijke zuiden van Californië, om zich op het platteland te vestigen. Na wijnbouw gestudeerd te hebben aan o.a. het bekende Davis Instituut, maakten ze in 1975 hun eerste portwijn van zinfandel-druiven. Daarop vestigden ze zich in Madera in de San Joaquin Valley en bouwden hun eigen kleine wijnbedrijfje om in hun vrije uren portwijnen te maken. In 1980 produceerden ze een versterkte dessertwijn uit de obscure 'orange muscat' druif.
De wijn, Essensia, was met geen enkele wijn in het scala aan dessertwijnen te vergelijken. Hij werd een groot succes. Een paar jaar later, in 1983, was er nog meer succes met de Black Muscat Elysium, de eerste dessertwijn met een sterk aroma van rozen.
Er was vanaf dat moment behoefte aan een fulltime wijnmaker en met Michael Blaylock werden de normen 'van wijngaard tot fles' streng aangescherpt. Het ontwikkelen van hoogstaande, originele dessertwijnen uit ondergewaardeerde muscat-rassen, portwijnen en aperitiefwijnen is de specialisatie van het productieteam van dit ongewone wijnbedrijf, dat de laatste 20 jaar sterk is uitgebreid en geprofessionaliseerd.