Pomerol
Pomerol
La Gravette de Certan 2019
De 2016 La Gravette de Certan is een buitengewoon geslaagde Pomerol. In de neus een pure mix aan fruit en een prachtige bloemige achtergrond. In de mond schitterend gelaagd en geparfumeerd, met een satijnachtige textuur en een indrukwekkende lengte.
€125,00
Pomerol
Clinet Pomerol 2022
Sinds Ronan Laborde het wijngoed in de vroege jaren 90 overnam, heeft hij een aantal belangrijke verbeteringen en veranderingen aangebracht. Dankzij ontwikkelingen in het beheer van het landgoed en in het wijn maken is de kwaliteit enorm gestegen.
€126,50
Pomerol
Certan de May 2006
Een Pomerol die zich kenmerkt door een ietwat afwijkende druivensamenstelling; de wijn bevat namelijk naast merlot en cabernet franc ook een klein percentage cabernet sauvignon. Dit geeft de wijn een rustiek karakter en wat meer bessige tonen.
€139,00
Pomerol
Clinet 2018
De volle smaak van de Clinet lijkt wel een uitbarsting van zwart fruit gemengd in gesmolten gesteente, met een solide frame van tannine in combinatie met een grote frisheid. De finale geeft zich in een verbazingwekkende lengte. 97+ Robert Parker.
€155,00
Pomerol
Le Gay Pomerol 2006
Midden tussen top chateaux als L’Eglise-Clinet, Lafleur en natuurlijk Petrus heeft Le Gay niet de minste buren van het Pomerol plateau. Mooie vlezige wijn, met veel aarde, ijzer, bramen en cassisfruit. Rijk, weelderig met veel lengte en grote zuiverheid
€159,00
Pomerol
Clinet 2019
De Clinet 2019 stuift uit het glas met aroma's van pruimen, kersen en bessen vermengd met hints van viooltjes, zoethout, subtiele kruiden en rook. Vol, sensueel en fluweelzacht, met levendige zuren, rijpe tannines en een lange repeterende afdronk.
€169,95
Pomerol
Certan de May 2010
Een Pomerol die zich kenmerkt door een ietwat afwijkende druivensamenstelling; de wijn bevat namelijk naast merlot en cabernet franc ook een klein percentage cabernet sauvignon. Dit geeft de wijn een rustiek karakter en wat meer bessige tonen.
€189,00
Pomerol
Hosanna 2017
De 2017 pronkt met een prachtige geur van rode roos en viooltjes met een kern van bosbessen, moerbeien en pruimen, vleugjes van vanille en kaneel. De smaak zit boordevol geparfumeerd zwart en blauw fruit, met rijpe, ronde tannines en een hoop frisheid.
€209,00
Pomerol
L'Eglise Clinet 2022
Met een gemiddelde score van 97.31 behoort deze wijn tot de absolute top-10 van 2022! Grootse wijn met elegantie binnen rijkheid. Flinke grip en veel precisie. Aromatisch fruit, pruimen maar ook chocolade, florale tonen en een hintje koffie. Waanzinnig!
€399,00
Pomerol
Hosanna 2000
De wijn toont een glorieuze neus van bramen, cassis, witte bloemen en een vleug zoet eikenhout. Het is een voorbeeld van zuiverheid en symmetrie. Door de balans tussen kracht, charme en finesse is het een briljante wijn van eigenaar Christian Moueix. 
€429,00

Pomerol

Enkele van de beste, zo niet de beste, merlots ter wereld komen uit Pomerol. Pomerol is een AOC binnen Bordeaux voor rode wijnen uit een relatief klein gebied, dat niet meer telt dan 800 hectare wijngaard. Het grenst aan het veel grotere Saint-Émilion op de rechteroever van de Dordogne. De topwijnen uit de Pomerol kunnen zich zonder twijfel meten met de grand cru’s uit de Haut-Médoc, maar zijn schaars en vaak collectors items. Bij de bodems van Pomerol  kunnen we niet voorbij gaan aan de 'crasse de fer’, een bodemgesteldheid met zachte, ijzerhoudende zandsteen. Toch is die bodem bijvoorbeeld niet te vinden bij Petrus, l’Evangile en Vieux Certan, dus is niet doorslaggevend voor de hoge kwaliteit. De van merlot gemaakte wijnen, bezitten een diepe kleur, een intense geur met rijke aardse nuances en romig, vol en kruidig bessenfruit, gecombineerd met tonen van vanille en truffels. De smaak is vol, rijk en krachtig, met nog meer aardse impressies en exuberant, diep fruit, kruidig met vanille. Naast merlot is ook nog de cabernet sauvignon en cabernet franc  aangeplant. Anders dan de Médoc, Saint-Émilion,  of Sauternes heeft Pomerol geen classificatie, al hebben wijnen als Pétrus, Le Pin en Lafleur hogere prijzen dan veel grands crus classés uit de Médoc. Naast Pétrus zijn er nog een aantal andere beroemde wijnen, die op het etiket de naam Pomerol mogen dragen: La Conseillante, Lafleur, l'Evangile, l'Eglise Clinet, Vieux Château Certan, Le Pin, La Fleur Petrus, Hosanna, Beauregard,  Clos du Clocher en anderen.