Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Poliziano

Poliziano

Azienda Agricola Poliziano heeft met het aantreden van de nieuwe generatie eigenaren een revolutionaire verandering doorgemaakt. De huidige eigenaar, Federico Carletti (45), is daarvoor verantwoordelijk. Frederico kon zich vanaf zijn jeugd al niet vinden in de manier van zakendoen op het bedrijf. Net als veel andere wijnhuizen in de streek verkocht Poliziano de wijn aan grote bottelbedrijven, die deze gebruikten om zwakkere wijnen krachtiger te maken. Carletti nam zich heilig voor om dit systeem bij zijn aantreden te veranderen en om van Poliziano een echt wijnproducerend bedrijf te maken, dat zijn wijnen zelf produceert en bottelt. Dat hiervoor de nodige kennis vereist is, hoefde niemand hem te vertellen. Hij vertrok naar Piemonte om aan de universiteit het vak van oenoloog te leren. Vervolgens liep hij stages bij verschillende wijnproducenten, om de nodige praktijkervaring op te doen. Daarna werd het tijd om zijn jeugddroom te verwezenlijken.
Sinds zijn aantreden in 1981 is de ster van het bedrijf snel gestegen. Tot de vernieuwingen die hij doorvoerde, behoorde de aanplant van nieuwe druiven als cabernet sauvignon alsmede het creëren van nieuwe wijnen, zoals Le Stanze, Elegia en een Riserva van aparte wijngaarden, zoals de Vigna Asinone. Met deze paradepaardjes heeft Carletti de harten van de wijnliefhebbers veroverd en talloze prijzen in de wacht gesleept op internationale concoursen. Poliziano wordt nu algemeen beschouwd als een van de grote voortrekkers van de Vino Nobile di Montepulciano.

Poliziano Chianti 2014
Poliziano

Chianti 2014

De eenvoudigste wijn van Poliziano is de moeite van het ontdekken waard vanwege zijn goede prijs/kwaliteit verhouding.

€11,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Poliziano Rosso di Montepulciano 2014
Poliziano

Rosso di Montepulciano 2014

Poliziano heeft aparte wijngaarden voor deze wijn. Hij wordt gemaakt van 4/5 deel sangiovesedruif met 1/5 deel merlot. Deze Rosso is mooi in balans en heerlijk elegant met levendig fruit van rode kersen dat zich mengt met tonen van pruimen en tabak.

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2013
Poliziano

Vino Nobile di Montepulciano 2013

De Vino Nobile di Montepulciano streelt het gehemelte met zacht fruit van donkere pruimen en kersen, rook, zoethout en kruiden, alles in een zachte, naadloze stijl. Dit is een mooi glas, prachtig uitgebalanceerde wijn.

€26,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Poliziano Mandrone di Lohsa 2013
Poliziano

Mandrone di Lohsa 2013

De smaak is vol rond en geeft werkelijk alles wat je in een elitewijn uit Maremma hoopt aan te treffen: een heerlijke compositie met een levendige krachtige structuur met zwarte kersen, bramen, chocola, tabak, vanille en een lange, afdronk.

€38,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Poliziano Asinone 25 vendemmia 2013/14
Poliziano

Asinone 25 vendemmia 2013/14

De geur is uitbundig en zeer verleidelijk. Rijpe donkere kersen, rozen, menthol, zoethout, specerijen en vers leer barsten uit het glas.

€49,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies