Poliziano
Poliziano
Rosso di Montepulciano 2022
Poliziano heeft aparte wijngaarden voor deze wijn. Hij wordt gemaakt van 4/5 deel sangiovesedruif met 1/5 deel merlot. Deze Rosso is mooi in balans en heerlijk elegant met levendig fruit van rode kersen dat zich mengt met tonen van pruimen en tabak.
€17,50
Poliziano
Vino Nobile di Montepulciano 2020
De Vino Nobile di Montepulciano streelt het gehemelte met zacht fruit van donkere pruimen en kersen, rook, zoethout en kruiden, alles in een zachte, naadloze stijl. Dit is een mooi glas, prachtig uitgebalanceerde wijn.
€30,95
Poliziano
Mandrone di Lohsa 2018
De smaak is vol rond en geeft werkelijk alles wat je in een elitewijn uit Maremma hoopt aan te treffen: een heerlijke compositie met een levendige krachtige structuur met zwarte kersen, bramen, chocola, tabak, vanille en een lange, afdronk.
€41,95
Poliziano
Le Stanze 2017
Le Stanze is een Toscaanse topblend van 90% cabernet-sauvignon en 10% merlot.Hij heeft een bijzonder eigen flamboyante stijl en wordt erg gewaardeerd.
€58,95
Poliziano
Vino Nobile di Montepulciano Asinone 2018
De geur is uitbundig en zeer verleidelijk. Rijpe donkere kersen, rozen, menthol, zoethout, specerijen en vers leer barsten uit het glas.
€61,95

Poliziano

Azienda Agricola Poliziano heeft met het aantreden van de nieuwe generatie eigenaren een revolutionaire verandering doorgemaakt. De huidige eigenaar, Federico Carletti (45), is daarvoor verantwoordelijk. Frederico kon zich vanaf zijn jeugd al niet vinden in de manier van zakendoen op het bedrijf. Net als veel andere wijnhuizen in de streek verkocht Poliziano de wijn aan grote bottelbedrijven, die deze gebruikten om zwakkere wijnen krachtiger te maken. Carletti nam zich heilig voor om dit systeem bij zijn aantreden te veranderen en om van Poliziano een echt wijnproducerend bedrijf te maken, dat zijn wijnen zelf produceert en bottelt. Dat hiervoor de nodige kennis vereist is, hoefde niemand hem te vertellen. Hij vertrok naar Piemonte om aan de universiteit het vak van oenoloog te leren. Vervolgens liep hij stages bij verschillende wijnproducenten, om de nodige praktijkervaring op te doen. Daarna werd het tijd om zijn jeugddroom te verwezenlijken.
Sinds zijn aantreden in 1981 is de ster van het bedrijf snel gestegen. Tot de vernieuwingen die hij doorvoerde, behoorde de aanplant van nieuwe druiven als cabernet sauvignon alsmede het creëren van nieuwe wijnen, zoals Le Stanze, Elegia en een Riserva van aparte wijngaarden, zoals de Vigna Asinone. Met deze paradepaardjes heeft Carletti de harten van de wijnliefhebbers veroverd en talloze prijzen in de wacht gesleept op internationale concoursen. Poliziano wordt nu algemeen beschouwd als een van de grote voortrekkers van de Vino Nobile di Montepulciano.