Pol Roger
Pol Roger
Brut Réserve
De Brut Reserve krijgt een dosage van 12 gram, wat iets hoger dan gemiddeld is. Het is bovenal een elegante wijn met een verfijnde aanhoudende mousse, aroma’s van acaciahoning, subtiele tonen van witte bloesem en een lange en indrukwekkende afdronk.
€59,95
Pol Roger
Vintage Champagne 2015
De Vintage champagne 2015 is een blend van 60% pinot noir en 40% chardonnay geassembleerd uit 20 Grand Cru en Premier Cru wijngaarden.
€109,95
Pol Roger
Blanc de Blancs Extra Cuvee de Reserve 2015
De druiven voor deze champagne komen uitsluitend van de grand cru wijngaarden van de Côte des Blancs. Dit brengt een prachtige mineraliteit met zich mee. De chardonnay verzorgt de verfijning, elegantie en finesse.
€125,00

Pol Roger

Pol Roger deed zijn eerste verkoop van champagne in 1849. Het bedrijf in Aÿ, de geboortestad van Pol Roger, ontwikkelde zich snel en verhuisde in 1851 naar Epernay, waar het aandeel chardonnay in de wijngaarden veel hoger is. Er werden met name brut champagnes geproduceerd, met het oog op de voorkeur van de Engelsen voor deze stijl. Toen Pol Roger in 1899 stierf, namen zijn zoons de leiding over van het gezonde en inmiddels gerenommeerde bedrijf. Pol Roger werd de officiële merknaam. Ondanks de moeilijke situatie in de eerste helft van de vorige eeuw bleef het bedrijf succesvol, geholpen door de bekendheid van Winston Churchill, die zijn lievelings-champagnehuis omschreef als 'the most delightful address in the world'. De VS werd de belangrijkste exportmarkt, maar met een complete vernieuwing en herstructurering rond de eeuwwisseling werd Pol Roger internationaal een steeds bekendere naam.
45% van de benodigde druiven komt van de 90 hectare eigen wijngaarden. De rest wordt bij boeren in de Champagne ingekocht. De zeven kilometer lange kelders behoren tot de koelste van de Champagnestreek. De lage temperatuur zorgt voor een gunstige zeer langzame gisting, die de zachte volheid van de champagnes en de fijnheid van de mousse bevordert.