Plaimont
Plaimont
Colombelle 2022
Smaakt vergelijkbaar met een duurdere sauvignon met een bijzonder frisse en vitale uitstraling en een verrassend rijke smaak.
€7,25

Plaimont

Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, op ongeveer 200 km van Bordeaux, bevindt zich de Gascogne-streek. Twintig jaar geleden was dit voornamelijk een armagnac-producerend gebied. Echter, door moderne technieken hebben de wijnboeren het andere gezicht van onder andere de colombard-druif ontdekt. Op de juiste manier gevinifieerd, geeft deze uitermate aromatische, fruitige en frisse witte wijnen. Vandaag de dag wordt uit bijna alle herkomstgebieden van Zuidwest-Frankrijk een omvangrijk gamma aan wijnen gemaakt, bijna allemaal van lokale druiven. Dit gebeurt op grote schaal, met veel meewerkende leden, maar ook individuele cuvées krijgen een kans. 

De motor van Plaimont, André Dubosc, staat aan de basis van dit dynamische bedrijf. Met de oprichting in 1979 werden meteen de nieuwe regels en strategie vastgelegd: de wijngaarden werden geherstructureerd, er werden kwaliteitscontracten afgesloten met de wijnboeren en in korte tijd zijn er verregaande investeringen in vinificatiemateriaal gedaan. Dat maakt Plaimont vandaag de dag tot 'voorbeeldproducent' voor de nationale en internationale wijnwereld.