Pierre-Yves Colin-Morey
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2018
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€41,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2017
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€42,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Rully Les Cailloux 2016
Waar Pierre-Yves ook witte wijnen maakt in de Bourgogne, zijn ze spannend en hoog van kwaliteit en karakter. Niet voor niets beweegt hij zich ook in Rully in de zuidelijke Chalonnais, waar de beste chardonnays van de streek vandaan komen.
De geur overtui
€44,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin Le Banc 2018
Deze geweldige Saint-Aubin is op het niveau van menig premier cru. Vergisting vindt plaats op de natuurlijke gisten en een langdurige opvoeding op houten vaten van 350 liter in plaats van de kleinere 'barriques van 225 liter.
€62,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er cru Hommage à Marguerite 2018
De Hommage à Marguerite 2018 is een blend van de wijngaarden En Créot, Les Combes en Perrières, welke ontstaan is uit noodzaak met de vorst van 2016. De 2016 was een dermate gewaardeerde wijn, dat Pierre-Yves besloten heeft deze cuvée in het gamma te houd
€86,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er cru Les Champlots 2018
Les Champlots is de meest noordelijk gelegen 1er cru van Saint Aubin, boven Puligny-Montrachet. De wijn van deze wijngaard heeft een opmerkelijk toontje van nootmuskaat, naast de zoete limoentonen, citroenschil en praline.
€86,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er cru Chateniere 2018
De premier cru Chateniere is altijd een van de interessantste van Pierre-Yves. Van een wijngaard met oude stokken.  Heeft aroma's van witte bloemen, oranje bloesem, citrus olie en groene appel.
€89,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2011
Een wijn met grote diepgang, met een uitgesproken direct karakter en met een pittige kracht! De wijn is kraakhelder van smaak met subtiel gelaagd fruit en veel mineraligheid.
€142,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Meursault 1er cru Les Genevrieres 2013
The palate is nicely balanced with a keen thread of acidity, orange zest and citrus lemon vying for attention with fine precision on the finish. Hopefully, the aromatics will achieve more clarity once in bottle.
€159,50

Pierre-Yves Colin-Morey

Inmiddels begint in de Bourgogne langzaam door te dringen dat de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey tot de absolute top van de streek behoren, en zich op het niveau bevinden van de allergrootste wijnen zoals die van Roulot, Coche-Dury en Comtes Lafon. De diverse publicaties van Jancis Robinson, Burghound en Rober Parker over dit schitterende wijnhuis onderstrepen dit.

Pierre-Yves is een van de vier kinderen van Marc Colin, de koning van Saint-Aubin. Hij werkte daar met zijn broers, maar was niet tevreden over de kwaliteiten (die toch al heel hoog waren) en was ervan overtuigd dat het nóg beter kon. Zo startte hij 2001 op kleinschalige basis als negociant. Vier jaar later haalde hij zijn deel van de wijngaarden uit het domaine Marc Colin. Bovendien hielp zijn vrouw Caroline Morey nog een 'handje' door wijngaarden uit Chassagne in te brengen via haar vader Jean-Marc. De wijngaarden zijn verdeeld over Saint-Aubin, Chassagne, Meursault en Rully en Pierre-Yves koopt druiven aan uit Pernand, Puligny en Montrachet. Een aantal van zijn cuvées zijn: En Remilly, Chatenière, Combes en Le Banc, Le Trézin, Champ Gain, Encégnière, Chenevotte, Champs-Gains, Folatières en Baudines.

In de wijngaard wordt bijzonder hard gewerkt. Met slechts één assistent worden de stokken zeer streng gesnoeid, waardoor een groene oogst amper nodig is en een lager alcoholpercentage gegarandeerd is. De druiven worden biologisch geteeld, zonder dat certificatie wordt nagestreefd.

 Pierre-Yves heeft een gouden hand in de kelder. Hij heeft een voorkeur voor fusten van 350 liter (ongeveer 1/3 nieuw), maakt geen gebruik van bâtonnage en bottelt met onbewerkte en langere kurken (vandaar de zwaardere flessen). Hij verwarmt bovendien zijn kelder niet om de malolactische gisting op gang te brengen.
 Zijn stijl is modern, waarbij het hout in de eerste jaren een duidelijke invloed heeft. Het zijn wijnen met een echte drive in zich, ze zijn ambitieus en de passie van de maker is erin te proeven. De wijnen zijn (per cuvée verschillend) pas na vier tot vijftien jaar volwassen.