Pierre-Yves Colin-Morey
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2017
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€42,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2018
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€42,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Hautes-Cotes-de-Beaune 'Au Bout du Monde' 2018
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune met een krijtachtige, bijna steenachtige neus en met serieus krokante citrus, indrukwekkende intensiteit en kenmerkende precisie. Intense smaaklengte in plaats van gewicht.
€44,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er cru Hommage à Marguerite 2018
De Hommage à Marguerite 2018 is een blend van de wijngaarden En Créot, Les Combes en Perrières, welke ontstaan is uit noodzaak met de vorst van 2016. De 2016 was een dermate gewaardeerde wijn, dat Pierre-Yves besloten heeft deze cuvée in het gamma te houd
€86,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er cru Chateniere 2018
De premier cru Chateniere is altijd een van de interessantste van Pierre-Yves. Van een wijngaard met oude stokken.  Heeft aroma's van witte bloemen, oranje bloesem, citrus olie en groene appel.
€89,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Abbaye de Morgeot 2017
De 1er Cru Abbaye de Morgeot 2017 is een van de hoogtepunten van het Colin-Morey's wijnen van 2017, met een stijlvol boeket van bijenwas, anjou-peer, witte bloemen en subtiele kruiden. In de mond is de wijn puur, met een geconcentreerde kern en een indri
€149,00

Pierre-Yves Colin-Morey

Inmiddels begint in de Bourgogne langzaam door te dringen dat de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey tot de absolute top van de streek behoren, en zich op het niveau bevinden van de allergrootste wijnen zoals die van Roulot, Coche-Dury en Comtes Lafon. De diverse publicaties van Jancis Robinson, Burghound en Rober Parker over dit schitterende wijnhuis onderstrepen dit.

Pierre-Yves is een van de vier kinderen van Marc Colin, de koning van Saint-Aubin. Hij werkte daar met zijn broers, maar was niet tevreden over de kwaliteiten (die toch al heel hoog waren) en was ervan overtuigd dat het nóg beter kon. Zo startte hij 2001 op kleinschalige basis als negociant. Vier jaar later haalde hij zijn deel van de wijngaarden uit het domaine Marc Colin. Bovendien hielp zijn vrouw Caroline Morey nog een 'handje' door wijngaarden uit Chassagne in te brengen via haar vader Jean-Marc. De wijngaarden zijn verdeeld over Saint-Aubin, Chassagne, Meursault en Rully en Pierre-Yves koopt druiven aan uit Pernand, Puligny en Montrachet. Een aantal van zijn cuvées zijn: En Remilly, Chatenière, Combes en Le Banc, Le Trézin, Champ Gain, Encégnière, Chenevotte, Champs-Gains, Folatières en Baudines.

In de wijngaard wordt bijzonder hard gewerkt. Met slechts één assistent worden de stokken zeer streng gesnoeid, waardoor een groene oogst amper nodig is en een lager alcoholpercentage gegarandeerd is. De druiven worden biologisch geteeld, zonder dat certificatie wordt nagestreefd.

 Pierre-Yves heeft een gouden hand in de kelder. Hij heeft een voorkeur voor fusten van 350 liter (ongeveer 1/3 nieuw), maakt geen gebruik van bâtonnage en bottelt met onbewerkte en langere kurken (vandaar de zwaardere flessen). Hij verwarmt bovendien zijn kelder niet om de malolactische gisting op gang te brengen.
 Zijn stijl is modern, waarbij het hout in de eerste jaren een duidelijke invloed heeft. Het zijn wijnen met een echte drive in zich, ze zijn ambitieus en de passie van de maker is erin te proeven. De wijnen zijn (per cuvée verschillend) pas na vier tot vijftien jaar volwassen.