Pierre-Yves Colin-Morey
Pierre-Yves Colin-Morey
Bourgogne Blanc 2016
Voor de helft samengesteld uit wijn uit Saint-Aubin voor de ‘mineraliteit’ en voor de andere helft uit wijn uit Puligny-Montrachet voor de ‘vulling’. Sappig, vlezig, met aangename zuren en een lichte houttoets.
€37,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin Le Banc 2016
Deze geweldige Saint-Aubin is op het niveau van menig premier cru. Vergisting vindt plaats op de natuurlijke gisten en een langdurige opvoeding op houten vaten van 350 liter in plaats van de kleinere 'barriques van 225 liter.
€57,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er Cru En Remilly 2014
De wijn toont de precisie waarmee hij geproduceerd is. Rijk aan nuances, met transparante elementen van vuursteen, natte stenen, helder fruit en witte bloemen.
€66,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Saint Aubin 1er Cru La Chatenière 2013/14
The 2013 Saint Aubin 1er Cru Chatenière is initially reticent on the nose, but it unfolds with time in the glass with delicate orange blossom and white peach aromas that remain very well defined. The palate is crisp and tensile on the entry.
€66,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Chenevottes 2013
The 2013 Chassagne-Montrachet 1er Cru Chenevottes has a very well-defined bouquet, with hints of apricot blossom and limestone coming through with aeration. The palate is fresh on the entry with crisp lime and green apples notes.
€94,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Baudines 2014
The 2013 Chassagne-Montrachet 1er Cru les Baudines has a more resinous, waxy bouquet compared to the Champ Gain, with touches of apple peel and fresh pear coming through later. The palate is well balanced with crisp acidity, vibrant citric fruit.
€109,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Meursault 1er Cru Les Poruzots 2012
De wijn is meestal wat voller dan de 1er cru's uit Puligny en Chassagne, maar vraagt geduld. De zuren en minerale aspecten zorgen voor een gespierde structuur en veel spanning. De lengte belooft bijzonder veel voor de toekomst.
€121,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Meursault 1er cru Les Charmes 2013
The 2013 Meursault 1er Cru Les Charmes has an exotic peach and apricot-scented bouquet, later yellow plum and candied orange peel. The palate is rounded in the mouth with plenty of fruit concentration, the finish quite weighty, but nicely counterpois...
€124,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Caillerets 2011/12
Een wijn met grote diepgang, met een uitgesproken direct karakter en met een pittige kracht! De wijn is kraakhelder van smaak met subtiel gelaagd fruit en veel mineraligheid.
€142,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Meursault 1er cru Les Perrieres 2013
The 2013 Meursault 1er Cru les Perrières has a fragrant bouquet with yellow plum, honeysuckle and jasmine scents, although I would like to see more mineralité expressed by the time of bottling. The palate is crisp and edgy on the entry.
€169,95
Pierre-Yves Colin-Morey
Corton Charlemagne Grand Cru 2012
Corton-Charlemagne Grand Cru comes from purchased grapes and for the first time they come entirely from the Aloxe-Corton side. The bouquet is sophisticated and beautifully defined with touches of quince and yellow plum, later white peach.
€255,00
Pierre-Yves Colin-Morey
Chevalier Montrachet Grand Cru 2010
De grand cru Chevalier Montrachet wijnen van de beste wijnproducenten zijn altijd een enorme ervaring en groot plezier om te drinken. Etherisch en subliem.
€345,00

Pierre-Yves Colin-Morey

Inmiddels begint in de Bourgogne langzaam door te dringen dat de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey tot de absolute top van de streek behoren, en zich op het niveau bevinden van de allergrootste wijnen zoals die van Roulot, Coche-Dury en Comtes Lafon. De diverse publicaties van Jancis Robinson, Burghound en Rober Parker over dit schitterende wijnhuis onderstrepen dit.

Pierre-Yves is een van de vier kinderen van Marc Colin, de koning van Saint-Aubin. Hij werkte daar met zijn broers, maar was niet tevreden over de kwaliteiten (die toch al heel hoog waren) en was ervan overtuigd dat het nóg beter kon. Zo startte hij 2001 op kleinschalige basis als negociant. Vier jaar later haalde hij zijn deel van de wijngaarden uit het domaine Marc Colin. Bovendien hielp zijn vrouw Caroline Morey nog een 'handje' door wijngaarden uit Chassagne in te brengen via haar vader Jean-Marc. De wijngaarden zijn verdeeld over Saint-Aubin, Chassagne, Meursault en Rully en Pierre-Yves koopt druiven aan uit Pernand, Puligny en Montrachet. Een aantal van zijn cuvées zijn: En Remilly, Chatenière, Combes en Le Banc, Le Trézin, Champ Gain, Encégnière, Chenevotte, Champs-Gains, Folatières en Baudines.

In de wijngaard wordt bijzonder hard gewerkt. Met slechts één assistent worden de stokken zeer streng gesnoeid, waardoor een groene oogst amper nodig is en een lager alcoholpercentage gegarandeerd is. De druiven worden biologisch geteeld, zonder dat certificatie wordt nagestreefd.

 Pierre-Yves heeft een gouden hand in de kelder. Hij heeft een voorkeur voor fusten van 350 liter (ongeveer 1/3 nieuw), maakt geen gebruik van bâtonnage en bottelt met onbewerkte en langere kurken (vandaar de zwaardere flessen). Hij verwarmt bovendien zijn kelder niet om de malolactische gisting op gang te brengen.
 Zijn stijl is modern, waarbij het hout in de eerste jaren een duidelijke invloed heeft. Het zijn wijnen met een echte drive in zich, ze zijn ambitieus en de passie van de maker is erin te proeven. De wijnen zijn (per cuvée verschillend) pas na vier tot vijftien jaar volwassen.