Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Philipp Kuhn

Philipp Kuhn

Een nieuwe ster aan ons stralende Duitse firmament: Philipp Kuhn. Sinds begin jaren 90 maakt hij in de Pfalz krachtige pinotwijnen en fijne rieslings.
Philipp was nog maar 19 jaar oud, toen hij wegens de ziekte van zijn vader de dagelijkse leiding van het bedrijf overnam. De gepassioneerde wijnmaker met een uitgesproken gevoel voor traditie werkte zich vervolgens in de afgelopen 20 jaar tot de top van Duitsland. Inmiddels onderscheidt hij zich niet alleen met zijn burgunders en rieslings, maar maakt hij ook bijzondere wijnen van internationale druivenrassen als merlot, cabernet sauvignon, sangiovese, sauvignon blanc en zelfs viognier. En niet zonder succes: zijn rode wijnen behoren steevast tot de beste van het land, getuige zijn winnende scores bij de ‘Deutscher Rotweinpreis’ van het toonaangevende blad Vinum, en zijn sauvignon blanc is van een niveau waarop ze in de bekendere sauvignonstreken nog wel eens jaloers op kunnen zijn. In 2007 trad hij met zijn wijngoed toe tot de VDP, de vereniging van ca. 200 beste wijnproducenten in Duitsland. Zijn wijngoed omvat ruim 20 hectare aan wijngaarden die voor 50% met rode druivenrassen beplant zijn: spätburgunder, frühburgunder, blaufränkisch, dornfelder en st. laurent, maar dus ook cabernet sauvignon, merlot en zelfs wat sangiovese. Op de andere 50% staan onder andere riesling, weissburgunder, gewürztraminer, sauvignon blanc en viognier aangeplant. Kuhn past een strenge kwaliteitsselectie toe, zowel in de wijngaard als in de kelder, wat tot lage rendementen van zelfs minder dan 40 hl/ha leidt. Kwaliteit über alles!

Philipp Kuhn Freistil Muskateller 2016
Philipp Kuhn

Freistil Muskateller 2016

Eén van de meest verrassende aperitiefwijnen die wij de afgelopen jaren zijn tegengekomen. Deze heel licht tintelende blend van bloemige muskateller en fruitige silvaner is licht, vrolijk, origineel en spannend.

€11,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Philipp Kuhn Incognito 2014
Philipp Kuhn

Incognito 2014

Een geheime cuvée met een ongekend goede smaak! De blend is samengesteld uit enkele nationale en internationale druivenrassen. Namen en verhoudingen houdt wijnmaker Philipp Kuhn geheim!

€13,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Philipp Kuhn Sauvignon Blanc Trocken 2015/16
Philipp Kuhn

Sauvignon Blanc Trocken 2015/16

In de aroma’s vinden we een potpourri aan groen fruit, vooral kiwi, kruisbes en passievrucht. Daarnaast proeven we groene paprika, groene appel, vers gemaaid gras en zelfs wat anijs, munt en citroengras. In de mond is de wijn fris crispy en mineralig...

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Philipp Kuhn Mano Negra 2014
Philipp Kuhn

Mano Negra 2014

Mano Negra staat voor de paarszwarte handen die wijnmakers krijgen door het werken met de sterk gekleurde druiven. In deze cuvée betreft dat blaufränkisch, ook wel lemberger genoemd, en cabernet sauvignon.

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Philipp Kuhn Edelsatz Gewürztraminer-Riesling 2016
Philipp Kuhn

Edelsatz Gewürztraminer-Riesling 2016

De 70% gewürztraminer zorgt voor aroma’s van muskaatdruiven, lychees, rozen en gember. De riesling voegt zijn fijne zuren, mineraliteit en citrustonen toe. De wijn is multifunctioneel inzetbaar, gastronomisch maar ook een opwekkend aperitief...

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Philipp Kuhn Luitmar 'Barrique' 2012
Philipp Kuhn

Luitmar 'Barrique' 2012

De eerste prijs bij de ‘Deutscher Rotweinpreis’ en de hoge scores bij Eichelmann en Gault Millau verraden al iets over de bijzondere kwaliteit van deze cuvée. De unieke blend zorgt voor een complexe neus die doet denken aan een Bordeauxwijn.

€32,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies