Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Paul Prieur

Paul Prieur

Domaine Paul Prieur & Fils - inmiddels geleid door Didier, de vijfde generatie Prieur - is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer vijftien hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor de witte Sancerre. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een roséwijn en een rode variant. 

De sauvignondruiven van Domaine Paul Prieur staan op twee verschillende grondsoorten. In het zuidwesten van de appellatie is dat de Caillotes-bodem en in het noordwesten de Terres Blanches. Elk brengt een eigen type wijn voort, die uiteindelijk samenkomen in een assemblage.
De Caillottes- of Cris-bodem bestaat uit rotsachtige hellingen samengesteld uit arme, stenige en sterk kalk- en mergelhoudende grond die zeer stuivende, fruitige, elegante en verfijnde wijnen voortbrengt. De Terres Blanches vormt een terroir van kalk, mergel en klei dat voor krachtige, gulle, complexe en intens kruidige wijnen zorgt.

Paul Prieur Sancerre rosé 2016
Paul Prieur

Sancerre rosé 2016

Een uitstekende en betrouwbare rosé uit het Loire gebied, dat voor mooie rosé's vaak over het hoofd wordt gezien. Direct persing van hele druiven. voor een delicate wijn. De wijn is mooi droog.

€19,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies