Paul Prieur
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Paul Prieur

Domaine Paul Prieur & Fils - inmiddels geleid door Didier, de vijfde generatie Prieur - is gevestigd in het plaatsje Verdigny in het departement Cher. Hier, en rond het dorp Sancerre, bezit de familie ongeveer vijftien hectare wijngaarden waarvan tweederde beplant is met sauvignon blanc voor de witte Sancerre. Het overige deel wordt ingenomen door pinot noir voor een roséwijn en een rode variant. 

De sauvignondruiven van Domaine Paul Prieur staan op twee verschillende grondsoorten. In het zuidwesten van de appellatie is dat de Caillotes-bodem en in het noordwesten de Terres Blanches. Elk brengt een eigen type wijn voort, die uiteindelijk samenkomen in een assemblage.
De Caillottes- of Cris-bodem bestaat uit rotsachtige hellingen samengesteld uit arme, stenige en sterk kalk- en mergelhoudende grond die zeer stuivende, fruitige, elegante en verfijnde wijnen voortbrengt. De Terres Blanches vormt een terroir van kalk, mergel en klei dat voor krachtige, gulle, complexe en intens kruidige wijnen zorgt.