Paul Pernot
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Paul Pernot

Het verhaal van Pernot begon zeven generaties geleden in Puligny-Montrachet, en elke generatie heeft bij gedragen aan de groei van het wijngoed. In de jaren vijftig creëerde Paul Pernot zijn eigen domein. Zijn twee zonen sloten zich in de jaren zeventig bij hem aan. Momenteel beheren drie generaties het landgoed: Paul Pernot (senior), de zonen Michel en Paul, en de derde generatie: Alvina Pernot (dochter van Michel) en Philippe Pernot (zoon van Paul).                                                                                                  Domaine Paul Pernot beslaat 22 hectare waarvan 14 hectare in Puligny-Montrachet. De afgelopen 30 jaar was het landgoed naast Domaine Leflaive en Domaine de Montille een van de grootste van de appellatie. De wijnen zijn stuk voor stuk buitengewoon verfijnd ondanks de gulle stijl, hebben een geweldige balans en de structuur om te rijpen. Opvallend is dat het domein meer dan 60% van zijn productie aan négociants verkoopt en ze bewaart alleen het neusje van de zalm voor eigen botteling. Ze handhaven een traditionele benadering van het wijnmaken, waarbij er de afgelopen vier decennia weinig is veranderd op het domein. De meeste 1er en Grand Cru werden tussen 1957 en 1961 door Paul Pernot geplant en dateren van vóór de moderne klonen. De belangrijkste wijngaarden van het landgoed zijn de Grand Cru’s Bienvenues-Bâtard-Montrachet en Bâtard-Montrachet, en de Premiers Crus van Les Pucelles, Clos de la Garenne en Champ Canet. Daarnaast zijn ze ook de grootste landeigenaar van Les Folatières met drie afzonderlijke percelen die, wanneer ze gecombineerd worden, zeker de meest complete weergave van deze wijngaard opleveren. De basis Bourgogne chardonnay is afkomstig van oude wijnstokken grenzend aan de appellatie van het dorp Puligny. Tijdens de oogst wordt er reeds in de wijngaard een selectie gemaakt en enkel de perfecte druiven geplukt. Het sap wordt vervolgens bij aankomst op de wijnmakerij onmiddellijk geperst en volledig in vaten gefermenteerd. Tijdens de vinificatie worden alle wijnen op precies dezelfde manier behandeld, van Bourgogne chardonnay tot de Grand Cru's. Wat betreft het hout gebruik is het domein voorzichtig en rijpt doorgaans slechts 25% van de wijn op nieuw hout. De vaten worden licht getoast en zijn afkomstig van de top Bourgondische kuiperij François Frères, die rechtstreeks met het domein samenwerkt en hun vaten aanpast aan elke vintage.