Patrick Jasmin
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Patrick Jasmin

Het begon 100 jaar geleden; toen kreeg Alexandre Jasmin voor zijn verdienste als chefkok bij Château Ampuis een aantal wijnstokken in de Côte Rôtie. Vandaag de dag bezit achterkleinzoon Patrick Jasmin 5,3 hectare wijngaarden. Deze zijn verdeeld over 11 perceeltjes in 8 afzonderlijke climats of lieu-dits, die verspreid liggen over de steile hellingen van de Côte Brune en de Côte Blonde. De percelen zijn lastig bereikbaar en niet machinaal te bewerken. Dit maakt het werk in de wijngaard omvangrijk, want alles wordt met de hand (en te voet!) gedaan. Al deze climats stellen hem in staat een benijdenswaardig breed palet aan fruit te oogsten, waaruit zijn wijn geassembleerd kan worden.
Zijn wijn wordt omschreven als de ‘meest Bourgondische wijn’ van de appellation. De definitieve assemblage komt van twee afzonderlijke wijnen: één van hun oude wijngaarden in de Côte Baudin en Côte Blonde, en de andere uit enkele wijngaarden van Beleyat en Tupin. De twee wijnen worden geblend tot één enkele Côte-Rôtie, zoals volgens de traditie gebruikelijk is. De druiven ondergaan geen lange maceratie en Jasmin maakt geen gebruik van nieuw eiken. De wijn toont grote balans in zijn jeugd en verkrijgt nog meer complexiteit met wat kelderleeftijd.