Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Patrice Moreux

Patrice Moreux

De geschiedenis van Patrice Moreux gaat terug tot 1677, toen Edme Corty de fundamenten legde voor een klein landgoed in Pouilly. André Moreux, haar echtgenoot kocht, daarentegen zijn eerste wijnstokken in 1702 in Sancerre en de liefde voor en door de wijn was begonnen. Inmiddels zijn we 12(!) generaties verder en wordt het domein bestiert door de broers Arnaud en Julien Moreux. Deze twee bijzonder gedreven broers tillen het familiedomein naar het volgend niveau. Zij geloven sterk in de kracht van de natuur en hun streven is de balans in de wijngaarden optimaal te laten zijn. Zo gebruiken zij geen chemische middelen en worden in feite de wijngaarden in feite biologisch bewerkt. Maar ook in de kelder wordt er natuurlijk gewerkt. Er worden alleen natuurlijke gistcellen gebruikt voor een spontane vergisting. Dankzij het bezit van mooie, kalkrijke bodems voor de wijngaarden bezitten de wijnen van Moreux een hoge concentratie mineralen. Bijzondere wijnen voor aantrekkelijke prijzen.

Patrice Moreux Pouilly-Fumé 2015
Patrice Moreux

Pouilly-Fumé 2015

De Pouilly-Fumé van Patrice Moreux is afkomstig van drie verschillende terroirs, gelegen rondom het dorp Pouilly-Fumé. De mix van terroirs bestaat uit vuur- en kalksteen met klei, wat de wijn het typische fumé karakter geeft.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrice Moreux Corty Pouilly-Fumé Artisan Silex 2015
Patrice Moreux

Corty Pouilly-Fumé Artisan Silex 2015

Naast de gewone lijn van Patrice Moreux, maken de twee broers (Arnaud en Julien) ook een aantal wijnen in de serie 'Artisanal'. De wijnen zijn afkomstig van een bijzonder terroir, van een bodem van Silex, volledig gemaakt zonder interventie.

€19,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies