Ossian
Ossian
Verdejo 2018
De Ossian is een zeer uitgesproken, expressieve en vooral iconische verdejo. Een wijn die niet snel te vergelijken is met een andere verdejo in zijn klasse. Gemaakt van 100 tot 200 jaar oude wijnstokken.
€44,95

Ossian

In 2013 nam de familie Ruiz Aragoneses (eigenaar van Pago de Carraovejas uit Ribera del Duero ) een aandeel in de het wijngoed Ossian en in 2016 werd het gehele bedrijf overgenomen.
Ossian Vides y Vinos is de weerspiegeling van een toegewijd engagement van een jong, dynamisch team voor een uitzonderlijk terroir Alleen op deze manier kunnen de omringende wijngaarden van Ossian met zijn ongelooflijke geschiedenis en zijn cultuur, begrepen en bewerkt worden. De extreem oude wijngaarden, waar de verdejo staat aangeplant, zijn gelegen in het dorpje 'Nieva' en liggen op 850 meter boven zeespiegel. 
De druiven van deze superieure verdejo zijn afkomstig uit zeldzaam oude pre-phylloxera wijngaarden, met wijnstokken van 100 tot wel 200 jaar oud(!) die tegen de druifluis gespaard zijn gebleven vanwege de zanderige bodem, waardoor het de oudst gecertifieerde wijngaard in Castilla y León is.