Opus One
Opus One
2019
De Opus One 2019 is diep granaat-paars van kleur en springt uit het glas met tonen van morellen kersen, moerbeien en zwarte bessen plus hints van chocolademunt en kersenlikeur tot zoethout, verwelkte rozen, sichuan peper en ijzer. Een bijzondere wijn!
€599,00

Opus One

Baron Philippe de Rothschild van Mouton Rothschild en het Californische wijnbedrijf van Robert Mondavi uit de Napa Valley zijn in de 70er jaren een samenwerkingsverband aangegaan, nadat Baron de Rothschild Napa beter leerde kennen en het enorme potentieel ervan had ingezien. Opus One is inmiddels verreweg de bekendste wijn uit Napa. De wijngaarden van het landgoed Opus One bestaan uit vier percelen en bevinden zich in het westelijke deel van de beroemde Oakville AVA. Twee percelen van in totaal 100 hectare liggen binnen de beroemde To Kalon Vineyard. Deze worden aangevuld door de gecombineerde Ballestra- en Riverpercelen die de wijnmakerij omsluiten. Hier kweekt het wijngaardteam met ervaring, passie en toewijding vijf traditionele Bordeaux-druivenrassen. In de wijngaarden worden de druiven handmatig geoogst en andere traditionele benaderingen toegepast waar ze het beste werken. Als moderne technieken het wijnbouwproces ten goede komen, worden ze onderzocht, geëvalueerd en in de praktijk geïntegreerd. Geleid door de visie van de oprichters, combineert wijnmaker Michael Silacci intuïtie en technisch inzicht met het dubbele perspectief van wijnbouwer en wijnmaker. Van het proeven van de druiven tot het zorgvuldig sorteren en langdurig rijpen in nieuwe Franse eikenhouten vaten: elke fase van het wijnbereidingsproces krijgt dezelfde zorgvuldige aandacht. Na 18 maanden wordt de wijn gebotteld en verblijft nog eens 15 maanden in de kelders tot de release op 1 oktober van elk jaar.

Een uitdrukking van tijd en plaats. De essentie van tijd komt in Opus One tot uiting in het karakter van elke wijnoogst. Plaats, gedefinieerd als terroir, vertegenwoordigt de geografie, het klimaat en het essentiële menselijke element dat wordt vastgelegd in het evenwicht van de wijn tussen kracht en finesse, structuur en textuur.