Omnia Wines/Groot Geluk
Omnia Wines/Groot Geluk
Vonkelwijn Brut Cap Classique
Deze Vonkelwijn is een briljante, droge mousserende wijn uit Stellenbosch. Een combinatie van 85% sauvignon blanc en 15% chardonnay. Hij bezit een heerlijk zachte mousse, fruit aroma’s van perzik, peer en meloen en een lange, frisse afdronk.
€15,75

Omnia Wines/Groot Geluk

De wijnen van Groot Geluk worden gemaakt door wijnproducent Omnia Wines. Omnia Wines, gevestigd in Stellenbosch, is een fusie van vooraanstaande wijnmakers uit de streek, aangesloten bij Vinfruco en Stellenbosch Vineyards. Het bedrijf is nu een van de belangrijkste wijnexporteurs van Zuid-Afrika.
Omnia is een aanpassing van het Latijnse woord 'Omni', wat zoveel wil zeggen als 'alles-vattend'. Hiermee wordt verwezen naar de betrokkenheid van Omnia Wines bij het volledige proces van wijngaard tot consument. De man achter de wijnen van Groot Geluk is Nicky Verseveld, wijnmaker en productiechef van Vinfruco. Vinfruco behartigt de marketing van de aangesloten producenten en maakt onder eigen beheer enkele eigen brands op basis van door de leden aangeleverde wijnen en op contract aangekochte druiven.
De naam Groot Geluk is ontleend aan het gevoel van vreugde van Jan van Riebeeck, stichter van Kaap de Goede Hoop in 1652, bij de eerste Kaapse wijnoogst in 1659. Het merk brengt een serie betaalbare monocépagewijnen van constante kwaliteit. De mousserende Vonkelwijn is een vaste waarde in ons assortiment.