Niepoort Wijn
Niepoort Wijn
Gestolen Fiets wit 2021
In navolging van de rode ‘Gestolen Fiets’, is er ook de witte variant met dezelfde naam. Vanaf de oogst 2013 gesierd met een uniek etiket van tekenaar Peter van Straaten.
€13,50
Niepoort Wijn
Gestolen Fiets Rood 2021
Een intense wijn, uitgesproken Douro van karakter, maar tegelijkertijd elegant en gemakkelijk te drinken, met lekkere rood fruit aroma’s en zachte tannines.
€13,50
Niepoort Wijn
Vertente 2019
Deze wijn is solide, complex en fris. De smaak is stevig met goede zuren, ondersteund door evenwichtige tannines. Als stevige maaltijdwijn in zijn jeugd al zeer aantrekkelijk, maar een paar jaar rijping wordt zeker beloond.
€21,95
Niepoort Wijn
Redoma Branco 2022
Een grote wijn met een complex mineralig mondgevoel, dat aan natte stenen doet denken. Naast de florale en nootachtige aspecten proef je schakeringen in het fruit van limoen, sinaasappel en abrikozen.
€24,95
Niepoort Wijn
Redoma Tinto 2018
Redoma is zoals de Douro zelf: vol karakter en persoonlijkheid. Van wijngaarden met touriga nacional, tinta amarela, tinta roriz en touriga franca, allemaal naar het noorden gericht.
€38,95

Niepoort Wijn

Naast de productie van port heeft Dirk van der Niepoort zich toegelegd op de productie van witte en rode wijnen. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de wijnen. De wijnen zijn geen typische fruitbommen, maar echte terroirproducten. Het is werkelijk verbazingwekkend om de diversiteit aan de verschillende stijlen te proeven. Hij maakt prachtige wijnen die typerend zijn voor Portugal maar ook wijnen die kunnen concurreren met de absolute top uit de Bourgogne. De wijngaarden van Niepoort zijn over het algemeen zeer oud en geven zeer lage opbrengsten. De twee belangrijkste quinta’s (Quinta de Nápoles en Quinta do Carril) bevinden zich in het hart van de Portstreek, daar waar de beste wijngaarden liggen.
Eigenzinnige topwijnen!