Mouton Rothschild
Mouton Rothschild
1er Grand Cru Classé 2002
Robert Parker: 'The colour may be the most saturated and opaque of any Médoc-based Cabernet-based 2002. It is a broad flavoured offering displaying telltale crème de cassis intermixed with smoke, cocoa, leather, and licorice.'
€599,00

Mouton Rothschild

Château Mouton Rothschild is een wereldberoemd wijngoed in Pauillac, Bordeaux. Het ligt naast een ander beroemd wijngoed: Château Lafite Rothschild. Beide châteaus zijn in handen van de families Rothschild. Château Mouton Rothschild is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens de classificatie van 1855. Dit gebeurde pas in 1973, na jarenlang lobbyen door Baron Philippe de Rothschild en was de enige grote verandering sinds 1855!
Het wijngoed omvat 74 hectare en er wordt  80% cabernet sauvignon, 8% merlot, 10% cabernet franc en 2% petit verdot verbouwd. De tweede wijn van het wijngoed heet Le Petit Mouton de Mouton Rothschild.
Mouton Rothschild is een uiterst genuanceerde, diepe en rijke Pauillac. Vooral in volle rijpheid is de Mouton Rothschild aan zijn bouquet te herkennen als de puurste cabernet sauvignon.