Morgenster
Morgenster
Morgenster 2013
De Morgenster is een rijke, mooi geconcentreerde compositie met heerlijke aroma's van zwarte bessen, pruimen, peper. Een mooi evenwicht tussen tannines, een rijpe vruchtensmaak en een heerlijke toets van zoethout, vanille en ceder.
€43,95

Morgenster

Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode bordeaux maakt men hier alom geprezen Extra Virgin Olijfolie.
Aanvankelijk maakte het domein deel uit van het bedrijvige Vergelegen, het voormalige bezit van gouverneur Willem Adriaan van der Stel. Toen hij in 1708 werd teruggeroepen naar Nederland werd het landgoed in vieren verdeeld. Een deel kwam in handen van Jacques Malan, een uit Frankrijk gevluchte hugenoot. Jacques Malan gaf zijn bezit de naam Morgenster.
Bijna drie eeuwen later, in 1992, kocht de uit Piemonte afkomstige Giulio Bertrand - een enorme Zuid-Afrika-liefhebber -  het domein, om daar van zijn pensioen te gaan genieten. De bergen rondom Morgenster herinnerden hem aan z'n vaderland en hij besloot olijven en wijndruiven aan te planten. De eerste die Giulio kwam assisteren was Gerrie Duvenage. Deze expert op het gebied van olijventeelt zette sinds zijn komst in 1994 Morgenster als olieproducent op de kaart door de ene internationale prijs na de andere in de wacht te slepen.
Oenoloog en directeur van Cheval Blanc, Pierre Lurton, verbond zich samen met de Afrikaanse wijnmaker Marius Lategan in 1999 aan Morgenster. In 2004 kwam Gerrie Wagener, ervaren wijnbouwer en voormalig directeur van Vergelegen en Boschendal, het team versterken.
Het resultaat van al deze ervaren personen samen liegt er niet om! Prachtige Zuid-Afrikaanse wijnen met invloeden uit Piemonte en Bordeaux. Naast de vele olijfbomen telt het domein inmiddels 40 hectare wijngaarden, beplant met merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot.