Moët et Chandon
Moët et Chandon
Brut Imperial
De assemblage weerspiegelt de diversiteit van de drie druiven variëteiten, zoals Moet het uitlegt: de body van de pinot noir (30 tot 40%), de soepelheid van pinot meunier (30 tot 40%), de finesse van de chardonnay (20 tot 30%)
€62,95
Moët et Chandon
Ice Impérial
Moët Ice Impérial komt het beste tot z'n recht in een groot cabernet-wijnglas, geserveerd met drie ijsblokjes. Het glas kan ook worden gegarneerd met muntblaadjes, een stukje limoenschil, heerlijk vers rood fruit of fijne gember.
€79,95
Moët et Chandon
Brut Imperial Magnum 1,5 ltr
De assemblage weerspiegelt de diversiteit van de drie druiven variëteiten, zoals Moet het uitlegt: de body van de pinot noir (30 tot 40%), de soepelheid van pinot meunier (30 tot 40%), de finesse van de chardonnay (20 tot 30%).
€129,95

Moët et Chandon

Moët et Chandon is een champagnehuis uit het Franse stadje Épernay. Het huis is in 1743 opgericht door Claude Moët en is het grootste champagnehuis ter wereld. Moët & Chandon heeft tijdens haar 250-jarige bestaan een grote reputatie opgebouwd. Het huis bezit 600 hectare wijngaarden in 13 van de 17 grand cru-gemeenten in de Champagne, maar de productie is dermate groot dat 75% van de druiven van ongeveer 1000 gecontracteerde boeren wordt gekocht. In de kelders van Moët & Chandon liggen 100 miljoen flessen te rijpen. De kelders of crayères in de kalkrotsen onder Épernay zijn tot 30 meter diep en 28 kilometer lang. De champagnes van Moët & Chandon worden van druiven uit 200 wijgaarden geassembleerd. Moët & Chandon champagnes kenmerken zich door hun elegante, frisse en volle smaak. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.