MinZeven
MinZeven
Bruut & Bruizend Brons
Bruut en Bruizend is bijzondere mousserende wijn uit een bijzondere streek: de Flevopolder. Een van de meest bijzondere mousserende wijnen van Nederlandse bodem, door Perswijn beoordeeld met de maximale 5 sterren! Biologisch, geen zwavel, puur natuur!
€50,00
MinZeven
Bruut & Bruizend Zilver
Bruut en Bruizend is bijzondere mousserende wijn uit een bijzondere streek: de Flevopolder. Een van de meest bijzondere mousserende wijnen van Nederlandse bodem. Zilver wordt in tegenstelling tot Brons 30 ipv 12 maanden gerijpt, waardoor deze complexer is
€70,00

MinZeven

MinZeven is het bijzondere levenswerk van Silvia Anthonj. In Duitsland vooral bekend onder haar pseudoniem Cordula Eich, de schrijfster van de Duitse supermarktwijngids. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, uiteindelijk is zelf wijnmaken spannender dan elke dag een kleine 100 supermarktwijnen proeven. En zo ontstond MinZeven.
In Flevoland, net boven Lelystad, is op een voormalig biologisch groenteperceel een wijngaard geplant met 1500 wijnranken, ongeveer een halve hectare groot. Deze wijngaard ligt zeven meter onder de zeespiegel, MinZeven. Na wat research -uiteindelijk was de ondergrond tot 1932 zeebodem en later het IJsselmeer, voordat het in 1957 echt droog kwam te liggen- met verschillende druivenrassen zijn het de Hibernal, de Souvignier Gris en de Sauvignac de rassen die op deze speciale ondergrond het beste gedijen. 
Om niets aan het toeval over te laten, werd er niet bezuinigd op de inrichting van de wijngaard, de werkwijze in de wijngaard en de adviseurs cq. professionals die haar komen helpen. Zo komt de snoeier uit Italië, omdat zij hem het beste vindt en voor de dégorgement komen Volker en Heide-Rose Raumland (beter kan je niet wensen) speciaal naar Flevoland om dit voor Silvia te verzorgen. 
De wijngaard wordt biologisch bewerkt, maar dit wilt niet zeggen dat ze zich daar 100% aan committeert. Zo zijn er meerdere middelen, waaronder kopersulfaat, die zij alsnog niet in de wijngaard wilt gebruiken. Ze heeft zo haar eigen 'bestrijdingsmiddelen' om het natuurlijk evenwicht in de wijngaard te creëeren. De gezonder de wijngaard, de moeilijker de ziektes en bacteriën vat krijgen op de wijnranken. De wijnen worden gemaakt zonder dosage, worden niet gefilterd en er is ook geen toevoeging van sulfiet. Met recht puur natuur! 
En zo is Bruut & Bruizend ontstaan. De mooiste, meest verfijnde mousserende wijn van Nederlandse bodem, welke wordt uitgegeven in 3 verschillende edities: Brons, Zilver en Goud. Zo heeft de Brons minimaal 12 maanden gistrijping, Zilver minimaal 30 maanden gistrijping en Goud.... die ligt nog te rijpen.