Masciarelli
Masciarelli
Castello di Semivicoli Trebbiano d'Abruzzo 2011
Het is een geconcentreerde wijn met een intense geur en smaak. Zo proeven we abrikozen, anijs, mediterrane kruiden, kervel en mineralen. Een wijn die door zijn bijzondere stijl zeker associaties met mooie witte Bourgogne's doet opkomen.
€29,95
Masciarelli
Marina Cvetic Montepulciano d'Abruzzo 2019
Wie wel eens Montepulciano drinkt kan bijna niet bevatten dat dit ook Montepulciano is. Krachtig, macht, inhoud, rijkheid en toch weer uiterst lichtvoetig. Kersen van de duurste groenteman.
€32,95
Masciarelli
Marina Cvetic Trebbiano d'Abruzzo 2020
Een fantastische witte wijn met, ondanks het gebruik van nieuw eiken vaten, een subtiele houtinbreng. Het lijkt wel of de verbazingwekkende kwaliteit van deze Trebbiano het hout 'opeet'. Paart een grote concentratie aan verfijning.
€39,95

Masciarelli

'Als ik een wijnstok was, zou ik in de Abruzzen willen leven. Zozeer houd ik van dit dit land!' - Gianni Masciarelli
De familie Masciarelli speelt een leidende rol in de streek Montepulciano d’Abruzzo. Sinds de oprichting in 1981 heeft het wijngoed snel bekendheid verworven met de meest gestructureerde en imponerende wijnen uit dit wijngebied. De montepulciano-druif heerst hier aan de Adriatische (oost)kant van Italië, maar er is ook veel trebbiano te vinden. Deze druif is massaal in Italië aangeplant en vaak door hoge rendementen vrij neutraal van smaak, met meestal pittige zuren.
Dat geldt niet voor de trebbiano van Masciarelli: zij maken van deze druif wijnen die zich kunnen meten met de grootste van Italië. Zelfs worden ze regelmatig vergeleken met de mooiste witte bourgognes! Het wijngoed is omvangrijk. Van de oorspronkelijke 2,5 hectare is het explosief gegroeid naar 320 hectare. De wijnpercelen liggen verspreid over de vier provincies van de Abbruzen. De meeste liggen op een hoogte van rond de 400 meter in de nabijheid van de zee. Gianni Masciarelli, die lang zijn stempel heeft gedrukt op de kwalitatieve groei, is in 2008 overleden. Zijn vrouw Maria Cvetic en dochter Miriam bezitten gelukkig dezelfde energie en bezieling om de schitterende reeks wijnen te blijven produceren, met hulp van Gianni’s vriend en oenoloog Romeo Taraborrelli.