Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Luigi Oddero

Luigi Oddero

Sinds 1878 is de naam Luigi Oddero uit La Morra verbonden aan een historisch wijngoed, dat synoniem is aan traditie en hoge kwaliteit wat betreft de wijnen die er gemaakt worden van de nebbiolodruif. De druiven groeien op de beste wijngaarden in de heuvels van de Langhe in Piemonte. De laatste Luigi Oddero creëerde na een afsplitsing zijn eigen label, met behoud van de beste percelen. Na het verlies van Luigi in 2010 beheert zijn vrouw Lena Gravilova nu het domein. Hierbij wordt zij geholpen door Gregorio, hun trouwe wijnmaker, die ook de kinderen opleidt in het wijnmaken. Dit team is verantwoordelijk voor de productie, afkomstig van de 32 hectare wijngaard. In de oude kelders met grote eiken vaten, inox- en betonnen cuves, worden de wijnen op de traditionele manier gevinifieerd, met respect voor de natuur en het terroir. De wijnen zijn authentiek, eerlijk en elegant; in tegengestelling tot de moderne (over-)geconcentreerde en op nieuw hout gelagerde wijnen. Delen van beroemde Barolo cru’s, met aansprekende namen als Vigna Rionda in Serralunga en Rocche Rivera in Faletto Castiglione, behoren tot het bezit. Er worden daarnaast ook wijnen van barbera, dolcetto en zelfs wat cabernet en merlot gemaakt.

Luigi Oddero Barolo 2010
Luigi Oddero

Barolo 2010

Deze Barolo is eleganter en toegankelijker dan menig ander Barolo. Hij heeft in de geur floraal rood fruit, maar ook zwarte bessen, pruimen, specerijen, menthol en tabak. In de smaak heeft de wijn een krachtige aanzet en een mooie balans.

€44,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies