Lucien Muzard
Lucien Muzard
Bourgogne Rouge 2018
Nog geen 2 hectare staan ter beschikking voor deze gelimiteerde ‘instap’-Bourgogne. Een geassembleerde wijn van 50 jaar oude wijnstokken uit Santenay en van percelen gelegen in Maranges en de Hautes-Côtes.
€19,50
Lucien Muzard
Bourgogne Rouge 2018
Puur pinot noir met veel fris en vers ‘purper’ fruit, fijn en stijlvol met zachte tannines.
€19,50
Lucien Muzard
Santenay Vieilles Vignes 2016
Geen cru dus, maar echt te mooi om te geloven. Past volledig in de stijl van het huis. Huis-bourgogne van het Conservatorium Hotel in Amsterdam.
€25,95
Lucien Muzard
Santenay Champs Claude Blanc 2015
De wijnranken staan op de grens van de hoog aangeslagen 1er cru Morgeot in Chassagne-Montrachet, letterlijk op een paar meter afstand! Deze chardonnay verdient dan ook een vergisting op uitstekende eiken vaten.
€29,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Gravières 2015
Gravières betekent grind. Dat typeert de bodem van de grootste 1er Cru van Santenay. De Muzard’s verbouwen hier 1,3 hectare (50 jaar oude) wijnstokken. De wijn zit voortreffelijk en breed in zijn fruit, heeft diepte in de smaak.
€34,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Clos des Mouches 2015
Clos des Mouches is een kleine 1e cru, waarvan Muzard een goede 2 hectare in bezit heeft. De gepensioneerde vader Lucien blijkt deze wijngaard met extra liefde te behandelen, zoals een bijzondere tuin. Het is ook echt een juweel en de wijnen zijn een...
€39,95

Lucien Muzard

Domaine Lucien Muzard heeft een lange wijntraditie, al vanaf de 17e eeuw. De familie is inmiddels negen generaties in Santenay woonachtig. De huidige generatie Claude en Hervé Muzard nam de leiding van het domein in 1995 over van hun vader Lucien. De broers begonnen direct met het bottelen van de wijnen onder de domeinnaam. Vandaag de dag wordt ongeveer 35 procent van de wijnen  geëxporteerd, maar het grootste deel wordt verkocht aan particuliere klanten, restaurants en cavistes in Frankrijk.
Santenay is hun thuis en vormt de kern van hun wijngaarden, maar ze bezitten ook wijngaardpercelen in Chassagne-Montrachet en Pommard. Daarnaast worden er wijnen uit Puligny, Volnay en zelfs Corton-Charlemagne gemaakt. Het wijngoed produceert vooral rode wijnen van oude wijnstokken uit en rond Santenay. Tien van de 13,5 hectare eigen wijgaarden zijn geclassificeerd als premier cru. Nog eens 3 hectare wijngaard wordt gehuurd. Claude en Hervé bewerken de wijngaarden al sinds 2005 volledig biologisch, en met de oogst van 2011 is zelfs de biodynamische certificatie een feit.
Het wijnmaken gebeurt traditioneel. De vergisting vindt plaats op houten tanks met de druifeigen gisten. Alle Muzard-wijnen rijpen 12-18 maanden in eersteklas, licht getoaste eiken vaten van Damy uit Meursault, waarvan elk jaar rond de 30% wordt vernieuwd.