Lucien Muzard
Lucien Muzard
Bourgogne Rouge 2020
Nog geen 2 hectare staan ter beschikking voor deze gelimiteerde ‘instap’-Bourgogne. Een geassembleerde wijn van 50 jaar oude wijnstokken uit Santenay en van percelen gelegen in Maranges en de Hautes-Côtes.
€24,95
Lucien Muzard
Santenay Vieilles Vignes 2021
Santenay ‘vieilles vignes’ .. met recht want het gemiddelde is zo’n 75 jaar oud! Muzard bezit een perceel pinot noir in Santenay Champs Claude met nog een flink aandeel stokken jaren 1920.
€34,95
Lucien Muzard
Santenay Champs Claude Blanc 2019
De wijnranken staan op de grens van de hoog aangeslagen 1er cru Morgeot in Chassagne-Montrachet, letterlijk op een paar meter afstand! Deze chardonnay verdient dan ook een vergisting op uitstekende eiken vaten.
€34,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Maladiere 2021
Het terroir brengt sfeervolle, geparfumeerde wijnen, met de meeste fraîcheur van Muzard’s Santenay’s. Niet in de minste plaats door het ijzergehalte van de kalkstenen bodem.
€44,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Gravières 2020
Gravières betekent grind. Dat typeert de bodem van de grootste 1er Cru van Santenay. De Muzard’s verbouwen hier 1,3 hectare (50 jaar oude) wijnstokken. De wijn zit voortreffelijk en breed in zijn fruit, heeft diepte in de smaak.
€44,95
Lucien Muzard
Meursault Les Meix Chavaux 2019
Prachtige Meursault van oude stokken met een goede focus, mineraliteit en spanning. Aroma's van verse peer, groene appel, citrusolie en vleugen honing en hazelnoot. In de mond strak mineralig en knapperig met een mooie citrusachtige zuurgraad in de finish
€69,95

Lucien Muzard

Domaine Lucien Muzard heeft een lange wijntraditie, al vanaf de 17e eeuw. De familie is inmiddels negen generaties in Santenay woonachtig. De huidige generatie Claude en Hervé Muzard nam de leiding van het domein in 1995 over van hun vader Lucien. De broers begonnen direct met het bottelen van de wijnen onder de domeinnaam. Vandaag de dag wordt ongeveer 35 procent van de wijnen  geëxporteerd, maar het grootste deel wordt verkocht aan particuliere klanten, restaurants en cavistes in Frankrijk.
Santenay is hun thuis en vormt de kern van hun wijngaarden, maar ze bezitten ook wijngaardpercelen in Chassagne-Montrachet en Pommard. Daarnaast worden er wijnen uit Puligny, Volnay en zelfs Corton-Charlemagne gemaakt. Het wijngoed produceert vooral rode wijnen van oude wijnstokken uit en rond Santenay. Tien van de 13,5 hectare eigen wijgaarden zijn geclassificeerd als premier cru. Nog eens 3 hectare wijngaard wordt gehuurd. Claude en Hervé bewerken de wijngaarden al sinds 2005 volledig biologisch, en met de oogst van 2011 is zelfs de biodynamische certificatie een feit.
Het wijnmaken gebeurt traditioneel. De vergisting vindt plaats op houten tanks met de druifeigen gisten. Alle Muzard-wijnen rijpen 12-18 maanden in eersteklas, licht getoaste eiken vaten van Damy uit Meursault, waarvan elk jaar rond de 30% wordt vernieuwd.