Likeur
Likeur
Frangelico Liqueur
Frangelico wordt gemaakt in de Noord-Italiaanse provincie Piëmont op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie, of in nagerechten. 
€16,95
Likeur
Disaronno
Disaronno Originale is een likeur met de smaak van amaretto en is de bekendste likeur met de kenmerkende amandeltonen. Sinds 1525 wordt deze likeur volgens een geheim recept gemaakt. 
€18,50
Likeur
Licor 43
Licor 43 is een zoete Spaanse likeur met een duidelijke vanillesmaak. Ze wordt sinds 1924 door Diego Zamorra S.A. in Cartagena gemaakt. Dit zou volgens een recept uit de 18e eeuw gebeuren.
€19,95
Likeur
Cointreau
Cointreau is een merk triple sec likeur en wordt gemaakt door Rémy Cointreau, in Saint-Barthélemy-d'Anjou, een voorstad van Angers in Frankrijk. Cointreau haalt zijn sinaasappels van over de hele wereld, vooral Spanje en Haïti.
€20,95
Likeur
Drambuie Whisky Liqueur
Drambuie is een likeur dat op basis van Schotse whisky is gemaakt. Hij wordt volgens een gedeeltelijk geheim recept gemaakt op het Schotse eiland Skye.
€24,95
Likeur
Grand Marnier Gordon Rouge
Grand Marnier is een soort triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac, gedistilleerde essence van sinaasappel en andere ingrediënten.
€26,50

Likeur

Deze nogal brede categorie omvat allerlei verschillende dranken met als rode draad een minimaal suikergehalte. Er kunnen allerlei verschillende combinaties van ingrediënten als smaakmaker toegepast worden: fruit, kruiden, zaden, noten en bonen. Chartreuse en Bénedictine zijn bekende voorbeelden van kruidenlikeuren, Cointreau en Grand Marnier bekende fruitlikeuren, en Drambuie geldt als de bekendste whiskylikeur. Andere bekende voorbeelden zijn Amaretto en Frangelico (noten), Tia Maria (koffiebonen) en Baileys (room). Deze likeuren kunnen als digestief worden genoten maar worden ook vaak in cocktails gebruikt.