Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Je t’aime mais j’ai soif Vin de France 2016
“Ik hou van je,” zei de koning tegen de koningin, “maar ik heb vooral dorst”. Het etiket, ontworpen door de lokale kunstenaar Mika, perfect passend bij deze eigenzinnige wijn. Een unieke blend van druiven uit de Muscadet, Gascogne en Rhône
17% korting
€11,95 €9,95
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Muscadet ‘Fief des Côteaux’ 2015
Kenmerkend voor deze muscadet is de frisheid van citroen en appeltjes, ziltheid en vaak een mineralige toon van jodium, die hem een ideale begeleider maken van witte (jodiumrijke) vissoorten maar ook van schaal- en schelpdieren zoals mosselen en oes....
€12,50
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
X Bulles Méthode Ancestrale
Pétillant-naturel wordt dit type natuurlijk mousserende wijn in de Loire ook wel genoemd. Hij is gemaakt van 100% melon de bourgogne die, zonder toevoegingen, zijn vergisting in de fles heeft afgemaakt, waardoor het koolzuur in de wijn gevangen bleef...
13% korting
€14,95 €12,95
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Opus 4 2015
Heerlijke boerse blend van côt, cabernet en abouriou. Ook voor deze wijn geldt dat hij zo natuurlijk mogelijk gemaakt wordt; in de kelder worden geen fabrieksgisten gebruikt en zo min mogelijk zwavel. Alle wijnen rijpen bij Caillé op cementen vaten.
17% korting
€17,95 €14,95
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Monnières-Saint-Fiacre 2012
Muscadet aanbieden in de herfst/winter? Lijkt onlogisch totdat je deze wijn geproefd hebt! Een grootse terroir-Muscadet, van de gneisbodems die Saint-Fiacre typeren. Gemaakt van 60+ jaar oude stokken melon de bourgogne met lage rendementen.
13% korting
€18,95 €16,50

Le Fay d’Homme - Vincent Caillé

Vincent is de vijfde generatie van een, of eigenlijk van twee, wijnmakersfamilies. Beide ouders zijn namelijk afkomstig uit verschillende wijnmakersfamilies, dus Vincent is zelf een blend. Mede daardoor bezit hij allerlei verschillende percelen die versnipperd rondom het domein gelegen zijn. In totaal 27 hectare, verdeeld over 4 plaatsen en met 3 verschillende bodemtypes: gneis, gabbro en orthogneis.
Vincent Caillé streeft compromisloos de hoogste kwaliteit na. Hij is een hardliner die ervan overtuigd is dat er geen toevoegingen aan zijn wijnen nodig zijn en die ook in de wijngaard de natuur haar gang laat gaan. Een werkwijze die in het Atlantische klimaat van de Muscadet een enorme inzet vereist in de wijngaarden. In 1986 kreeg Vincent de verantwoording over 4 hectare, in 1992 nam hij het domein over van zijn ouders en breidde hij het aantal percelen verder uit. Sinds 1996 maakt hij zijn wijnen biologisch en sinds enkele jaren zelfs biodynamisch (Demeter-gecertificeerd). Mede hierdoor zijn ze ongemeen zuiver en tonen ze veel finesse en klasse.