Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Le Fay d’Homme - Vincent Caillé
Muscadet ‘Fief des Côteaux’ 2015
Kenmerkend voor deze muscadet is de frisheid van citroen en appeltjes, ziltheid en vaak een mineralige toon van jodium, die hem een ideale begeleider maken van witte (jodiumrijke) vissoorten maar ook van schaal- en schelpdieren zoals mosselen en oes....
€12,50

Le Fay d’Homme - Vincent Caillé

Vincent is de vijfde generatie van een, of eigenlijk van twee, wijnmakersfamilies. Beide ouders zijn namelijk afkomstig uit verschillende wijnmakersfamilies, dus Vincent is zelf een blend. Mede daardoor bezit hij allerlei verschillende percelen die versnipperd rondom het domein gelegen zijn. In totaal 27 hectare, verdeeld over 4 plaatsen en met 3 verschillende bodemtypes: gneis, gabbro en orthogneis.
Vincent Caillé streeft compromisloos de hoogste kwaliteit na. Hij is een hardliner die ervan overtuigd is dat er geen toevoegingen aan zijn wijnen nodig zijn en die ook in de wijngaard de natuur haar gang laat gaan. Een werkwijze die in het Atlantische klimaat van de Muscadet een enorme inzet vereist in de wijngaarden. In 1986 kreeg Vincent de verantwoording over 4 hectare, in 1992 nam hij het domein over van zijn ouders en breidde hij het aantal percelen verder uit. Sinds 1996 maakt hij zijn wijnen biologisch en sinds enkele jaren zelfs biodynamisch (Demeter-gecertificeerd). Mede hierdoor zijn ze ongemeen zuiver en tonen ze veel finesse en klasse.