Laurent-Perrier
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Laurent-Perrier

De geschiedenis van champagnehuis Laurent-Perrier begint in 1812, als voormalig kuiper en bottelaar Alphonse Pierlot twee wijngaarden in Tours-sur-Marne overneemt. Zijn eerste champagne labelt hij onder de naam A. Pierlot & Cie.
Twee generaties verder is het zijn gelijknamige kleinzoon die het gehele bezit in 1881 schenkt aan zijn keldermeester Eugène Laurent, echtgenoot van Veuve Mathilde-Emilie Perrier. De gecombineerde naam Laurent-Perrier werd hiermee een feit en zou voor altijd synoniem zijn voor champagne van hoge kwaliteit. 
Hoewel zijn twee talentvolle dochters Laurent-Perrier inmiddels leiden, mag Bernard de Nonancourt niet onbesproken blijven bij de beschouwing van de geschiedenis van dit grootste familiebezit in de Champagne. Toen hij net na de oorlog in dienst kwam bij Laurent-Perrier, verplichtte zijn moeder hem eerst lange tijd ervaring op te doen tussen de boeren, in de kelder, op de administratie en in het verkoopteam om vervolgens pas het roer aan hem over te dragen. Dat bleek een gouden greep: door zijn veelzijdigheid en warme uitstraling wist hij als geen ander de mensen binnen én buiten het bedrijf te enthousiasmeren. Laurent-Perrier werd onder Bernard een wijnhuis van faam en formaat!