Lafite Rothschild
Lafite Rothschild
1er Grand Cru Classé 1998
Lafite is spectaculair sinds zijn geboorte geweest. Deze wijn ligt dicht tegen de perfectie aan. De spectaculaire neus van potlood, rokerige mineralen en zwarte bessen stijgt majestueus uit het glas.
€850,00

Lafite Rothschild

Château Lafite Rothschildi een wereldberoemd wijngoed in Pauillac, Bordeaux. direct aan de grens met
Saint-Estèphe. Het ligt naast een ander beroemd wijngoed: Château Lafite Rothschild. Beide château's zijn in handen van de families Rothschild. Château Lafite Rothschild is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens de classificatie van 1855, De wijngaard werd waarschijnlijk geplant tijdens het laatste kwart van de 17e eeuw. In de 19e eeuw is het wijngoed een tijd  Nederlands eigendom geweest, waarna het werd doorverkocht aan baron James de Rothschild in 1868 voor 4,4 miljoen franc. Baron Eric de Rothschild nam in 1975 tenslotte de leiding over het domein over van zijn oom baron Élie.
Het wijngoed omvat 107 hectare en is één van de grotere in de Bordeaux. De bodem waarop de wijnstokken groeien is een kiezelbodem met daaronder een kalksteen. Er wordt ongeveer 78% cabernet sauvignon, 17% merlot, 4% cabernet franc en 1% petit verdot verbouwd. Een goede Lafite-Rothschild is robuust in combinatie met geweldig veel verfijning en subtiele nuances. Een rijpe Lafite-Rothschild is vooral herkenbaar aan karakteristieke florale tonen in het bouquet.