La Rasina
La Rasina
Toscana Sangiovese 2022
Vrij licht en helder van kleur en in de geur aantrekkelijk zwart en rood fruit. In de smaak is de wijn opvallend sappig, met heel fijn fruit, elegant, subtiel en een opmerkelijke complexiteit in de afdronk.
€11,95
La Rasina
Rosso di Montalcino 2021
De wijn waar het voor ons meer dan 20 jaar geleden allemaal om begon. Met mystiek donker fruit, zoals bramen, zwarte bessen, kersen, maar ook geheimzinnige groene kruiden, viooltjes, drop, laurier en een vleugje leer.
€19,95
La Rasina
Brunello di Montalcino 2017
Een duidelijke stijl gevonden met rijkdom en diepte in de textuur, met alle elementen prachtig in balans. Deze royale Brunello is uitnodigend, al snel drinkbaar en zal dat zeker nog een handvol jaren blijven.
€42,95

La Rasina

Misschien heeft u het verhaal over onze geschiedenis met La Rasina wel al eens gehoord, maar misschien ook niet... Meer dan 20 jaar geleden kwam er een klant in de winkel met een fles wijn die wij móesten proeven. Het betrof een wijn van een domein in Toscane, vlak bij Montalcino. Wanneer hij in Toscane was, dronk deze klant altijd een Rosso di Montalcino. Het ging om de Rosso di Montalcino 1991 van La Rasina, destijds nog gemaakt door Vasco Mantengoli. Die proeffles was zo’n sensatie in de mond (dat fruit!), dat wij deze wijn direct bestelden. Na 1991 volgde de even mooie 1993 en toen Vasco met pensioen ging, nam diens zoon Marco de leiding van het bedrijf over. Wij kregen de proefflessen van 1995 binnen en er viel een behoorlijke stilte bij het proeven. Het waanzinnige fruit was verdwenen, alsof Vasco dat met zijn vertrek had meegenomen... Uiteindelijk verloren wij het domein een beetje uit het oog, totdat wij weer eens proefflessen opvroegen, nadat we zeer positieve berichten over het domein hadden gelezen (zoals scores van 93 en 94 punten bij Parker, Suckling en Tanzer voor hun Brunello’s). U voelt ’m al aankomen: het prachtige fruit was terug! En La Rasina is daarmee sinds 2014 weer terug in ons assortiment.