La Pèira en Damaisela
La Pèira en Damaisela
Les Obriers Cinsault 2019
Door een te lage opbrengst in 2019 kon de Obriers in zijn oorspronkelijke vorm niet worden gebotteld. Deze eerste release monocépage is een buitengewoon plot van 100% cinsault waarin het druivenras de kans heeft om solo te schitteren.
€38,50
La Pèira en Damaisela
Las Flors de la Pèira 2eme
Op het domein La Pèira wilden ze altijd al een perfecte tweede wijn maken in termen van stijl; een wijn gemaakt met dezelfde zorg en aandacht als de Grand Vin van een wijngoed, maar wel heel soepel, benaderbaar, evenwichtig en elegant op jonge leeftijd.
€42,50
La Pèira en Damaisela
Deusyls de la Pèira 2019
Deusyls de la Pèira is de tweede witte van het landgoed La Pèira. Gemaakt met dezelfde zorg en aandacht voor detail als La Pèira blanc, het is een blend van met de hand geoogste roussanne, marsanne en viognier, gerijpt voor een korte periode in barriques.
€42,50
La Pèira en Damaisela
La Pèira 2018
Uiteindelijk bleek de feestelijke 15e jaargang van La Peira in 2018 een uitbundige, met wijnen van superieure kwaliteit. De 2018 heeft ongekend mooi romig rood fruit, tonen van ceder, kruiden en aardse nuances, En een super balans met Zuid-Franse gulheid
22% korting
€82,95 €64,99

La Pèira en Damaisela

De Terrasses du Larzac kreeg in 2005 de 'status aparte' als appellation en in oogstjaar 2014 werd deze omgezet is in een ‘cru’. De regio veranderde - aan de hand van pionier Olivier Julien - steeds meer van een gebied voor bulkwijn in een gebied van kwaliteitswijnen. Inmiddels zijn er meerdere wijnbedrijven in deze streek die tot de elite van Franrijk behoren. Denk bijvoorbeeld aan Mas de Daumas, La Grange de Pères en natuurlijk Mas Julien.

La Pèira is een creatie van Rob Dougan, een bekende Australische muzikant /componist, woonachtig in Londen. Toen hij in 2004 het domein kocht, had hij geen enkel idee van wijnbouw. Hij was echter zodanig geïnspireerd door de grond (rotsen en stenen) en de omgeving, dat hij wist dat deze plek wel bijzonder móest zijn! Na het aantrekken van de getalenteerde wijnmaker Jeremie Depierre werd er direct consessieloos de best mogelijke wijn gemaakt. Extreem lage rendementen, zorgvuldige en arbeidsintensieve wijnbouw, en na de oogst een strenge selectie op de table de tri. In de kelder wordt de wijn zoveel mogelijk met rust gelaten, van A tot Z moet de natuur zijn werk doen.

De resultaten zijn werkelijk verbluffend te noemen! Zo hebben vanaf het begin alle cuveés van La Pièra nooit onder de 90 punten bij Parker gescoord, met als uitschieter de 2009, welke beloond werd met 99 punten, de hoogste score in de Languedoc ooit!

Wij bieden u vier verschillende wijnen aan van La Pèira, drie rode en een witte. Alle wijnen zijn buitengewoon bijzonder. Zo hebben ze de kracht van de Bordeaux, het warme van de Languedoc en de elegantie van de Bourgogne. Mede door de opbouw van de cuvees en de superieure kwaliteit, kan dit wijnhuis wellicht wel gezien worden als de Ornellaia van Frankrijk.