Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

La Pèira en Damaisela

La Pèira en Damaisela

De Terrasses du Larzac kreeg in 2005 de 'status aparte' als appellation en in oogstjaar 2014 werd deze omgezet is in een ‘cru’. De regio veranderde - aan de hand van pionier Olivier Julien - steeds meer van een gebied voor bulkwijn in een gebied van kwaliteitswijnen. Inmiddels zijn er meerdere wijnbedrijven in deze streek die tot de elite van Franrijk behoren. Denk bijvoorbeeld aan Mas de Daumas, La Grange de Pères en natuurlijk Mas Julien.

La Pèira is een creatie van Rob Dougan, een bekende Australische muzikant /componist, woonachtig in Londen. Toen hij in 2004 het domein kocht, had hij geen enkel idee van wijnbouw. Hij was echter zodanig geïnspireerd door de grond (rotsen en stenen) en de omgeving, dat hij wist dat deze plek wel bijzonder móest zijn! Na het aantrekken van de getalenteerde wijnmaker Jeremie Depierre werd er direct consessieloos de best mogelijke wijn gemaakt. Extreem lage rendementen, zorgvuldige en arbeidsintensieve wijnbouw, en na de oogst een strenge selectie op de table de tri. In de kelder wordt de wijn zoveel mogelijk met rust gelaten, van A tot Z moet de natuur zijn werk doen.

De resultaten zijn werkelijk verbluffend te noemen! Zo hebben vanaf het begin alle cuveés van La Pièra nooit onder de 90 punten bij Parker gescoord, met als uitschieter de 2009, welke beloond werd met 99 punten, de hoogste score in de Languedoc ooit!

Wij bieden u vier verschillende wijnen aan van La Pèira, drie rode en een witte. Alle wijnen zijn buitengewoon bijzonder. Zo hebben ze de kracht van de Bordeaux, het warme van de Languedoc en de elegantie van de Bourgogne. Mede door de opbouw van de cuvees en de superieure kwaliteit, kan dit wijnhuis wellicht wel gezien worden als de Ornellaia van Frankrijk.


 

La Pèira en Damaisela Luteva Rouge 2013
La Pèira en Damaisela

Luteva Rouge 2013

De wijn heeft veel karakter dankzij het mooie rode en zwarte fruit, peperige kruiden en garrigue. Met zijn aantrekkelijke prijs, mooie balans en frisheid is het een ideale wijn om ook zo te drinken. 89-91 Parkerpunten.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Pèira en Damaisela Luteva Blanc 2015
La Pèira en Damaisela

Luteva Blanc 2015

De wijn wordt geblend door het La Pèira team en het resultaat is een cuvée met een typerend chardonnaykarakter: appel, citrusfruit, witte bloemen en een ziltige mineraliteit. Een zuivere, stijlvolle wijn die veel te bieden heeft voor zijn prijs.

€12,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Pèira en Damaisela Les Obriers 2015
La Pèira en Damaisela

Les Obriers 2015

In de geur is hij opvallend floraal, in de smaak komt daar het rijke, frisse fruit bij. Kersen, viooltjes, zwart fruit, specerijen en ook hier weer het typerende pepertje en garrigue. De afdronk is vol, lang en zacht.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Pèira en Damaisela Las Flors de la Pèira 2012/14
La Pèira en Damaisela

Las Flors de la Pèira 2012/14

Jeb Dunnuck, Wine Advocate: Las Flors de La Peira gives up ample blackberry, pepper, crushed flowers, resinous herbs and hints of licorice in it’s medium-bodied, nicely textured and balanced personality. 90-93 points

€34,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Pèira en Damaisela Deusyls de la Pèira 2013
La Pèira en Damaisela

Deusyls de la Pèira 2013

Jeb Dunnuck, Wine Advocate: Offering up gorgeous apple, citrus blossom and ample minerality in its medium-bodied, fresh and pure profile, it has both freshness and richness, with beautiful length. Enjoy it over the coming 3-5 years. 92-94 points

€34,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
La Pèira en Damaisela La Pèira 2012/14
La Pèira en Damaisela

La Pèira 2012/14

Jeb Dunnuck, Wine Advocate: The 2012 Coteaux du Languedoc Terrasses du Larzac La Peira has style, with lively and fresh cassis, black raspberry, graphite, licorice and cedar notes flowing to a medium to full-bodied, profile on the palate. 94-96 point...

€69,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies