La Pèira en Damaisela
La Pèira en Damaisela
Les Obriers 2016
In de geur is hij opvallend floraal, in de smaak komt daar het rijke, frisse fruit bij. Kersen, viooltjes, zwart fruit, specerijen en ook hier weer het typerende pepertje en garrigue. De afdronk is vol, lang en zacht.
€16,95

La Pèira en Damaisela

De Terrasses du Larzac kreeg in 2005 de 'status aparte' als appellation en in oogstjaar 2014 werd deze omgezet is in een ‘cru’. De regio veranderde - aan de hand van pionier Olivier Julien - steeds meer van een gebied voor bulkwijn in een gebied van kwaliteitswijnen. Inmiddels zijn er meerdere wijnbedrijven in deze streek die tot de elite van Franrijk behoren. Denk bijvoorbeeld aan Mas de Daumas, La Grange de Pères en natuurlijk Mas Julien.

La Pèira is een creatie van Rob Dougan, een bekende Australische muzikant /componist, woonachtig in Londen. Toen hij in 2004 het domein kocht, had hij geen enkel idee van wijnbouw. Hij was echter zodanig geïnspireerd door de grond (rotsen en stenen) en de omgeving, dat hij wist dat deze plek wel bijzonder móest zijn! Na het aantrekken van de getalenteerde wijnmaker Jeremie Depierre werd er direct consessieloos de best mogelijke wijn gemaakt. Extreem lage rendementen, zorgvuldige en arbeidsintensieve wijnbouw, en na de oogst een strenge selectie op de table de tri. In de kelder wordt de wijn zoveel mogelijk met rust gelaten, van A tot Z moet de natuur zijn werk doen.

De resultaten zijn werkelijk verbluffend te noemen! Zo hebben vanaf het begin alle cuveés van La Pièra nooit onder de 90 punten bij Parker gescoord, met als uitschieter de 2009, welke beloond werd met 99 punten, de hoogste score in de Languedoc ooit!

Wij bieden u vier verschillende wijnen aan van La Pèira, drie rode en een witte. Alle wijnen zijn buitengewoon bijzonder. Zo hebben ze de kracht van de Bordeaux, het warme van de Languedoc en de elegantie van de Bourgogne. Mede door de opbouw van de cuvees en de superieure kwaliteit, kan dit wijnhuis wellicht wel gezien worden als de Ornellaia van Frankrijk.