Krug
Krug
Grande Cuvée Brut met Giftbox
Een assemblage van 120 wijnen uit minimaal tien oogstjaren rijpt voor minstens zes jaar in de kelders van Krug. Het resultaat is een tijdloze champagne met de perfecte balans tussen volheid en verfijning, rijpheid en frisheid, vol subtiele sensaties.
€309,00
Krug
Vintage 2008
Door het uitstekende en uitgebalanceerde koele klimaat van 2008 konden de druiven in alle rust rijpen en uiteindelijk een prachtige frisheid vertonen bij de oogst. Een klassiek jaar dat tot de allerbeste van de laatste decennia gerekend wordt.
€699,00

Krug

Voor Joseph Krug was (ongeveer 170 jaar geleden) plezier de essentie van champagne. Zijn droom was ieder oogstjaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit te maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn notities beschrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie. Krug is het eerste huis dat enkel Cuvée de Prestige champagnes maakt. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard geproefd, vergist en deels op eikenhouten vaten gerijpt. Dit biedt het huis een ongeëvenaard palet aan reservewijnen om mee te assembleren. Er bestaat geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. De zeven champagnes tonen hun verschillende expressiviteit slechts bepaald door de natuurlijke omstandigheden. De wijnen zijn allen van onbetwiste homogene kwaliteit. Het enige verschil is de relatieve schaarste.