Klein Constantia
Klein Constantia
Vin de Constance 2019
De Vin de Constance is een van de meest klassieke en historische zoete wijnen ter wereld. Deze Zuid-Afrikaanse wijn van muscat de frontignan druiven kan tientallen jaren - zo niet generaties - rijpen. Wist u dat Napoleon Bonaparte hier gek op was?
€95,00

Klein Constantia

Het land Klein Constantia van 146 hectare maakte oorspronkelijk deel uit van Constantia, een uitgestrekt landgoed dat in 1685 werd opgericht door Simon van der Stel, de eerste gouverneur van de Kaap. De specifieke vallei is niet alleen gekozen vanwege zijn schoonheid maar ook vanwege de ontbonden granietbodems op de hellingen, die zachtjes worden gekoeld door de zeewind. In 1823 werd het landgoed verdeeld tussen de broers Cloete. Johan Gerhard Cloete nam de bovenloop in bezit, gelegen op de oostelijke hellingen en uitlopers van de Constantiaberg, waar al meer dan 33.000 wijnstokken waren geplant. Hij noemde dit prachtige stuk land Klein Constantia. Het ligt te midden van oude bossen en weelderig groen met een prachtig uitzicht over de Constantia-vallei en False Bay. Het is gelegen tussen 70 en 343 meter boven zeeniveau, met een constante zeebries waardoor de temperaturen relatief koel blijven en waardoor het fruit tijdens het rijpen zijn frisheid behoudt. Het bedrijf is bekend om zijn cuvées van sauvignon-blanc en chardonnay en vooral om de beroemde zoete wijn de Vin de Constance, die al in de 18e en 19e eeuw door wijnliefhebbers werd gezocht en in 1993 in ere is hersteld.

Klein Constantia werd in mei 2011 gekocht door zakenlieden Zdenek Bakala en Charles Harman. In juni 2012 fuseerden de gevierde wijnpersoonlijkheden van Bordeaux, Bruno Prats en Hubert de Boüard, hun in Stellenbosch gevestigde boerderij Anwilka met Klein Constantia. Klein Constantia heeft de 'The World's Best Vineyards' Top 50-lijst voor 2022 gehaald! Dat is de tweede keer dat het een plek op deze prestigieuze lijst heeft, deze keer op #39! 'The World's Best Vineyards' is een jaarlijkse lijst die de allerbeste wijnmakerijen ter wereld belicht. De lijst is samengesteld uit de nominaties van bijna 500 experts op het gebied van wijn, reizen en wijntoerisme wereldwijd.