Jordan
Jordan
Unoaked Chardonnay 2023
In de geur heeft de wijn frisse citrus-limoentonen, met op de achtergrond wat tropisch fruit en meloen. De smaak is rijk en breed en de wijn is mooi in balans. Een wijn om te ontdekken hoe puur een Chardonnay kan zijn!
€17,25
Jordan
Chenin Blanc Inspector Péringuey 2023
De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. Het resultaat is een wijn met een frisse zuurgraad, aroma’s van citrus, peer, ananas en een vleugje honing.
€17,50
Jordan
The Outlier Sauvignon Blanc 2022
Sauvignon Blanc deels gerijpt op Frans eiken vaten, een vrij unieke wijn! In de smaak kenmerkt de wijn zich met tonen van rijpe vijgen, kruisbessen en tropische vruchten, aangevuld met zachte, rokerige, vanille nuances van het eikenhout.
€18,95
Jordan
The Prospector Syrah 2021
Een rijke smaak van donkere chocolade, zwart fruit, ‘fynbos’ en witte peper. De rijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten geeft de wijn zijn licht getoaste tonen en romige textuur. In de lengte overheerst de elegantie.
€23,50
Jordan
Barrel Fermented Chardonnay 2022
Pure expressie van de chardonnaydruif met heerlijk fruit en elegantie. In de smaak wat toast, boter, hazelnoot en citrusfruit. Het is Nieuwe Wereld wijn met een flinke knipoog naar de Bourgogne.
€24,75
Jordan
Cabernet Sauvignon 'The Long Fuse' 2020
Een ingenieuze mix van vinificatietechnieken wordt ingezet om een optimum aan extract en fruit te krijgen met behoud van spanning en elegantie. Na 18 maanden rijping op (deels nieuw) Frans eiken rijpt de wijn nog een jaar op fles.
€24,95
Jordan
Cobblers Hill 2020
Cobblers Hill is de rode tegenhanger van Jordan's witte Nineyards Chardonnay.
De wijn geeft een prachtig voorbeeld van wat er in Stellenbosch mogelijk is aan expressieve terroirwijnen van granietbodem.
€45,95
Jordan
Nine Yards Chardonnay 2022
Door ‘Decanter’ uitgeroepen tot ‘s werelds beste chardonnay’ op de World Wine Awards! We ontdekken tonen van butterscotch, kruidnagel, citroen en sinaasappelschil, eindigend in perzik en meloen met de getoaste tonen van het eiken.
€47,75

Jordan

Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in alle richtingen staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Dankzij deze specifieke liggingen en de verscheidenheid in bodemsamenstelling, is de diversiteit bij Jordan groot.

De wijngaarden van Jordan lopen vanaf de Stellenbosch Kloof tot over de hellingen van de Bottelary Hills. Vanaf deze hellingen heeft men een spectaculair panoramisch uitzicht over Kaapstad, de Tafelberg, False Bay en het historische stadje Stellenbosch. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. De wijnboerderij werd in 1982 gekocht door vader Ted en zoon Gary Jordan. Na jaren bodem- en klimaatonderzoek plantte Gary in 1992 precies het juiste druivenras op elk stukje helling. Zij hebben werkelijk de perfecte middenweg gevonden tussen de rijp geconcentreerde, fruitige en toegankelijke wijnen van de ‘Nieuwe Wereld’ en de complexe structuur van de klassieke wijnwereld. Alle wijnen komen van eigen gaarden en zijn voornamelijk cépagewijnen. 

Hun vlaggenschip-chardonnay, de ‘Nine Yards’, behoort tot de elite van Zuid-Afrika en is al een keer door het wijnblad Decanter uitgeroepen tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ op de World Wine Awards! 

In 2009 verwezenlijkten Gary en Kathy nog een droom. In maart van dat jaar openden ze in samenwerking met Neleen Strauss, van het bekende Vivat Bacchus, Restaurant High Timber in Londen. In december 2009 volgde het tweede zeer culinaire restaurant, maar nu heel wat dichter bij huis. Het restaurant is gevestigd op het landgoed van Jordan Winery en is een samenwerking tussen de Jordans en de beroemde Zuid-Afrikaanse Chef George Jardine. Het restaurant wordt tot op heden jaarlijks verkozen tot één van de beste tien van Zuid-Afrika. 'Van onze wijnen moet genoten worden in combinatie met heerlijk eten,' aldus Gary.