Jean Marc Burgaud
Jean Marc Burgaud
Beaujolais-Villages Les Vignes de Lantignié 2022
Lantignié is het dorp waar Burgaud oorspronkelijk vandaan komt. De Gamay-wijnstokken zijn hier meer dan 55 jaar oud. De geurs biedt rokerig en knapperig rood fruit, viooltjes, kruiden en bloemblaadjes. In de smaak soepel en charmant met levendige zuren.
€21,95
Jean Marc Burgaud
Morgon Côte du Py 2020
De Côte du Py is een soort mini cru binnen de cru Morgon. Deze wijn is bijna niet te vergelijken met Beaujolais die ‘slechts op het fruit’  wordt gemaakt. De lange maceratie van de hele druif resulteert in een imponerende wijn, die verbetert met de jaren.
€33,50

Jean Marc Burgaud

Jean Marc Burgaud is wijnmaker in het hart van Morgon, een van de (beste) crus in de Beaujolais. Als afgestudeerd oenoloog bewerkt Jean Marc de 19 hectare wijngaard van het familiedomein, waarvan 13 ha in Morgon gelegen zijn. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Côte du Py, dat behoort tot de beste (ijzerhoudende) terroirs van de appellation. De gamay is hier het enige toegestane blauwe druivenras voor  rode wijnen. De oudste stokken hier zijn meer dan 80 jaar. Burgaud werd al snel als een van de beste wijnmakers in de gehele Beaujolais herkend. 

De wijnbereiding is traditioneel met de maceratie van gehele druiven op tank, met gebruik van natuureigen gisten. De verschillende cuvées worden opgevoed op stalen tank of beton of op neutrale eikenhouten vaten, dit naargelang hun afkomst. De verschillende (ongefilterde) Morgon-wijnen zijn alle verfijnde en krachtige bewaarwijnen, die het verdienen om enkele jaren tot wel 10 jaar te rijpen.