Jaro
Jaro
Sembro 2021
Sembro wordt uitsluitend van tempranillo gemaakt die vrij rijp geoogst wordt. Hij heeft hierdoor een stevige, kruidige geur met rijpe tonen van donker bessenfruit. In de smaak vinden we laurier en sappig rood en zwart fruit.
€14,50

Jaro

De eerste wijngaard in bezit van de familie Osborne, zij kozen een van de mooiste wijngaarden van Ribera del Duero uit voor dit bijzondere project. Het landgoed, Finca El Quiñón, heeft een totale omvang van 108 hectare. Van deze 108 hectare zijn er 65 met druiven beplant. Hiervan is 60 hectare beplant met dé druif van de streek, tempranillo ofwel tinta del pais, en daarnaast 2,5 ha met cabernet sauvignon en 2,5 ha met merlot.
De bodega, waar de druiven worden verwerkt en de wijnen rijpen, bevindt zich op de finca zelf. Het gebouw werd ontworpen door een architect uit de Rioja, D. José Ignacio Rodríguez Fernández, die het gebouw ontwierp in een landelijke en traditionele stijl, aangepast aan de omgeving. Daarnaast is er voldoende capaciteit om de druiven van de finca en de andere wijngaarden op een perfecte manier te verwerken, op een manier die past bij de traditionele werkwijze van de bodega en het karakter van de wijnen. De wijngaarden profiteren van de hoogte waarop deze streek zich bevindt. Ze liggen tussen de 745 en 800 meter hoogte, en dat zorgt door nachtelijke afkoeling, vooral in het najaar, waardoor de druiven (en dus de wijnen) een intense, aromatische kracht hebben. Zelfs in de zomermaanden kan de temperatuur in de wijngaarden dalen van 35 graden overdag tot 12 à 15 graden gedurende de nacht.
De oogst is volledig traditioneel en alle druiven worden met de hand geplukt. Ze worden naar de bodega vervoerd in kistjes van 15 kilo, om de druiven niet te kneuzen bij het transport. Bij binnenkomst van de druiven vindt een verdere selectie plaats om alle mindere druiven te elimineren en alleen de beste druiven in de vergistingsvaten te laten belanden. Deze fermentatievaten zijn klein van omvang, om de druiven van de verschillende percelen apart te kunnen vinifiëren. Het levert wijnen op van een bijzondere kwaliteit, modern, maar met de traditionele kenmerken van de klassieke Ribera del Duero.