Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Janasse

Janasse

Domaine de la Janasse, genoemd naar het gehucht rondom het familiehuis, stamt uit 1967. Het werd opgericht door Aime Sabon toen hij, vers uit militaire dienst, besloot het vak van zijn vader en schoonvader uit te gaan oefenen. Zijn vader verkocht zijn druiven aan de coöperatie en zijn schoonvader verkocht daar de wijn. Met deze contacten en de kennis van de streek werd de basis gelegd voor een topdomein. Van 15 ha in 1967 naar 55 ha nu is Janasse een grote speler in Châteauneuf-du-Pape, met een zeer divers aanbod.


Sinds 1991 hebben de kinderen van Aime een steeds grotere invloed gekregen op Janasse. Waar in de jaren '70 en '80 de focus lag op expansie en structuur, ligt die sinds de jaren '90 op focus en kwaliteit. Aime is langzaam aan het afbouwen en bemoeit zich enkel nog met de wijngaarden. Christophe, opgeleid in marketing en oenologie, is verantwoordelijk voor de wijngaarden, vinificatie en - uiteraard - marketing. Zijn zus Isabelle verzorgt al het werk in de kelder.
Door de enorme ervaring van Aime, een man met een ware 'helicopterview', kunnen zijn kinderen zich focussen op de details in plaats van de dagelijkse beslommeringen; een gouden zet. De grote doorbraak van Janasse kwam in 2007, toen hun VV 100 Parkerpunten scoorde. Jaar in jaar uit scoort de VV uitstekend (95+), is de Chaupin eigenzinniger (100% grenache) en... vergeet iedereen ten onrechte de viognier uit Châteauneuf, die pas na 2-3 jaar op zijn top is en 'op te rapen' is onder de 20 euro.

Janasse Viognier 2012
Janasse

Viognier 2012

Door de houtrijping is de wijn vet en romig en kan makkelijk als een 'piraat' uit de buurt van Condrieu fungeren; de kwaliteit is geweldig mooi, eentje voor de middenafstand en een waar feest is van expressie en levendigheid.

€19,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Janasse Châteauneuf-du-Pape 'Tradition' 2011
Janasse

Châteauneuf-du-Pape 'Tradition' 2011

Deze krachtige aardse en rokerige wijn zit vol met zwoel diepzwart fruit van vooral bosbessen. In zijn jeugd, is de wijn - door zijn zachte tannines- al harmonieus en heerlijk maar bloeit na 4-5 jaar geheel open.

€61,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Janasse Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2010
Janasse

Châteauneuf-du-Pape Chaupin 2010

De Chaupin is een eigenzinnige Châteauneuf, door de 100% grenache. Hij bezit ladingen donker fruit van bosbessen, bramen tot rijpere fruittonen van pruimen De smaak is sappig, maar niet overdreven en heeft een 'coole' evenwichtige structuur.

€91,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies