Jacques Carillon
Jacques Carillon
Puligny Montrachet 2020
Carillon bezit 2,71 hectare aan wijngaarden in Puligny, verdeeld over 11 percelen. Daarvan wordt uiteindelijk één wijn geassembleerd. Het boeket is zeer toegankelijk voor deze nog jonge wijn. Met de herkenbare, klassieke Carillon-structuur en balans.
€139,95

Jacques Carillon

De kelders van Jacques Carillon bevinden zich midden in het dorp Puligny-Montrachet zelf. Tot 2010 heette het domein Domaine Carillon & Fils ('vignerons depuis 1520'...). Echter, de wegen van Jacques en broer François, die zorgde voor de wijngaarden, scheidden zich in 2010 omdat beider echtgenotes niet langer door één deur konden. De wijngaarden werden verdeeld. Vader Louis (Lou-Lou) heeft nu twee kelders om in de gaten te houden...
Jacques Carillon, alweer bijna 20 jaar wijnmaker, streeft ernaar wijnen te maken die elegant zijn en diepgang en finesse hebben. Ook wil hij dat de wijnen voldoende zuren hebben om goed te kunnen ouderen. Geen krachtpatsers overgoten met een vette vanillesaus van nieuw hout, maar eerder discrete wijnen waarin het karakter van wijngaard en jaar tot uitdrukking komen. U kunt de wijnen (maar dan voor ‘iets’ andere prijzen) ook aantreffen op de kaart van sterrenrestaurants als Bocuse, George V, Georges Blanc, Lameloise, Troisgros en in Nederland bij De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle. 

In totaal heeft Jacques sinds 2010 ruim 6 ha hectare wijngaard, die hij bewerkt via de principes van de lutte raisonnée (beperkte bestrijding). Bij Carillon overtreft de vraag het aanbod. De prijzen zijn daardoor al jaren bijzonder pittig, maar anderzijds weer redelijk vergeleken met die van de andere tenoren van het dorp.