Jacopo Poli
Jacopo Poli
Cleopatra Moscato Oro 0,7ltr
Cleopatra Oro is een zachte schone en elegante grappa verkregen uit verse druiven-marc, met een verfijning en een boeket van weidebloemen, verse citrusvruchten, honing en gebak, dat zelden in een distillaat wordt gevonden.
€46,50
Jacopo Poli
Grappa di Sassicaia 0,5ltr
Deze prestigieuze ‘millésimé’ grappa rijpte 4 jaar in barriques en werd daarna nog verder verfijnd door hem aansluitend 6 maanden te lageren in eikenhouten vaten die gebruikt zijn voor de iconische Sassicaia wijn van Tenuta San Guido.
€84,95

Jacopo Poli

Het grappa-huis Poli werd in 1898 opgericht door Gio Batta Poli in het plaatsje Schiavon, een gemeente in de Italiaanse provincie Vicenza in Veneto. De familie Poli komt uit deze Italiaanse regio en het geslacht gaat terug tot ongeveer 1400. Schiavon ligt niet ver van Bassano del Grappa, in het hart van de Veneto, de meest gerenommeerde regio voor de productie van het druivenpulp-distillaat grappa. De druiven daarvoor zijn afkomstig van de uitlopers van de bergen en heuvels die zich uitstrekken tussen de Dolomieten en Venetië. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te verkrijgen, wordt alleen een hoge kwaliteit pulp verwerkt, en wel zo vers en snel mogelijk. Die wordt gedistilleerd in de antieke stookketel van Poli. Hun ‘Grappa di Sassicaia’ rijpt 4 jaar in barriques en daarna nog 6 maanden in vaten die gebruikt zijn voor de iconische Sassicaia wijn van Tenuta San Guido.