Jaboulet Ainé
Jaboulet Ainé
Crozes Hermitage 'Thalabert' 2016
Een klassieke Crozes Hermitage is de Thalabert. De syrah biedt hartige geuren van zwarte olijf en leer. Medium tot vol bodied, met fruit van zwarte bessen en bramen. Hij is rijk, romig doch hartig en peperig, met een aanhoudende, fluweelachtige afdronk.
€52,95
Jaboulet Ainé
Hermitage La Chapelle 2011
De Hermitage La Chapelle uit 2011 is een zeer geslaagd jaar. De wijn is heel dicht, geconcentreerd en gestructureerd en is voornamelijk afkomstig van de warmere Le Meal lieu-dit. 95 punten van Parker.
€249,00
Jaboulet Ainé
Hermitage La Chapelle 2019
De Hermitage La Chapelle uit 2019 doet denken aan het jaar 1990 met zijn weelderige, sexy stijl. In de neus opwindende aroma's van geroosterd vlees, mokka, steen, pruimen en cassis. De wijn is vol, geconcentreerd, rijk aan tannine en fluwelig van textuur.
€299,00
Jaboulet Ainé
Hermitage La Chapelle 2017
De Hermitage La Chapelle 2017 is afkomstig van de wijngaarden van het bedrijf op de westelijke helft van de Hermitage-helling, voornamelijk Le Méal, maar met substantiële bijdragen van Les Rocoules en Les Bessards. 98 punten Robert Parker.
€319,00

Jaboulet Ainé

In Frankrijk, in het Noordelijke-Rhône gebied is Domaines Jaboulet Ainé al sinds 1834 een toonaangevend wijnbedrijf. Destijds door de familie Antoine Jaboulet opgericht en in 2006 door de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey overgenomen en nieuwe impulsen aan gegeven. Naast eigenaar van prachtige wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon, is de familie ook eigenaar van de grand cru Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen Paul Jaboulet Aîné, samen met Frederic Jaboulet. Er is flink geïnvesteerd in de wijngaarden en de kelders zijn verbouwd met nieuwe wijnmaakfaciliteiten. Een aantal veranderingen op een rij: herdefiniëring van het eigendom van het bedrijf Hermitage en de oprichting van Hermitage La Maison Bleue, toevoeging van domeinen in Côte Rôtie en Condrieu plus een nieuwe gravity-flow wijnmakerij in 2010. De glorie van Jaboulet is de legendarische Hermitage La Chapelle, die al het harde werk weerspiegelt dat in de wijngaarden is gestopt. In totaal bezit Jaboulet Ainé 114 ha wijngaarden in de noordelijke en zuidelijke Rhônestreek , waaronder percelen in beroemde wijngaarden als Hermitage, Côte Rôtie en Châteauneuf du Pape. In veel van de wijngaarden wordt biologisch en/of biodynamisch gewerkt en bijna alle wijnen zijn gecertificeerd biologisch.