Jaboulet Ainé
Jaboulet Ainé
Crozes Hermitage 'Thalabert' 2016
Een klassieke Crozes Hermitage is de Thalabert. De syrahwijn biedt hartige geuren van zwarte olijf en leer. Medium tot vol bodied, met fruit van zwarte bessen en bramen. Hij is rijk, romig doch hartig en peperig, met een aanhoudende, fluweelachtige afdro
€52,95
Jaboulet Ainé
Hermitage La Chapelle 2015
De Hermitage La Chapelle is de icoonwijn van het wijngoed en één van de beste wijnen van Frankrijk. Deze La Chapelle uit 2015 is een legendarische wijn in wording Zo doet deze 2015 denken aan de jaren 1990 met zijn volle, weelderige, sexy en toch geconcen
€279,00

Jaboulet Ainé

In Frankrijk, in het Noordelijke-Rhône gebied is Domaines Jaboulet Ainé al sinds 1834 een toonaangevend wijnbedrijf. Destijds door de familie Antoine Jaboulet opgericht en in 2006 door de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey overgenomen en nieuwe impulsen aan gegeven. Naast eigenaar van prachtige wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon, is de familie ook eigenaar van de grand cru Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen Paul Jaboulet Aîné, samen met Frederic Jaboulet. Er is flink geïnvesteerd in de wijngaarden en de kelders zijn verbouwd met nieuwe wijnmaakfaciliteiten. Een aantal veranderingen op een rij: herdefiniëring van het eigendom van het bedrijf Hermitage en de oprichting van Hermitage La Maison Bleue, toevoeging van domeinen in Côte Rôtie en Condrieu plus een nieuwe gravity-flow wijnmakerij in 2010. De glorie van Jaboulet is de legendarische Hermitage La Chapelle, die al het harde werk weerspiegelt dat in de wijngaarden is gestopt. In totaal bezit Jaboulet Ainé 114 ha wijngaarden in de noordelijke en zuidelijke Rhônestreek , waaronder percelen in beroemde wijngaarden als Hermitage, Côte Rôtie en Châteauneuf du Pape. In veel van de wijngaarden wordt biologisch en/of biodynamisch gewerkt en bijna alle wijnen zijn gecertificeerd biologisch.