Isole e Olena
Isole e Olena
Chianti Classico 2020
Deze wijn behoort jaar in jaar uit tot de meest geslaagde Chianti's Classico, vooral door zijn zuiverheid, evenwichtigheid en verfijning. De wijn zit goed in zijn sappige fruit en heeft een weldadige souplesse en fraicheur.
€28,95
Isole e Olena
Collezione Privata Chardonnay 2018
Deze Chardonnay is een veel gezochte wijn die in kleine oplage gemaakt wordt. De stijl van de nog jonge wijn is gekenmerkt door zijn power, finesse en balans. Het gulle fruit, de frisheid in de zuren en de silex-achtige mineraliteit zijn prachtig verweven
€49,95
Isole e Olena
Collezione Privata Syrah 2019
Paolo di Marchi plantte als eerste syrah in Chianti in 1984. Het is een geweldig glas syrah met volop primair fruit en in de mond zeer compact, behoorlijk rijk en strak gestructureerd. Alleen Paolo kan een syrah van dit niveau maken in Toscane.
€74,95
Isole e Olena
Cepparello 2018
Deze wijn van 100% sangiovese wordt gemaakt sinds 1980. Hij is zeer diep van kleur en compact van structuur en ontwikkelt zich veel langzamer dan de meeste andere pure Sangiovese-wijnen.
€99,95

Isole e Olena

De poetisch klinkende naam Isole e Olena heeft een geheel andere achtergrond dan doet vermoeden.
De wijnboerderij Isole stamt uit de 18e eeuw, maar de moderne behuizing van kelders en kantoren zijn gevestigd in het gehucht Olena, waar verder niemand meer woont. Het omvangrijke landgoed telt 300 hectare met hoofdzakelijk bos. De oppervlakte aan wijngaard is maar een klein deel ervan, zo'n 36 hectare. Sinds de jaren '50 is het in handen van de Piemontese familie De Marchi, een familie met een geschiedenis van wijnmakers. Jarenlang werd er hier nauwelijks zelf gebottelde wijn verkocht. Paolo de jongste zoon van de Marchi bracht daar, na zijn studie wijnbouw en stages in Californië, stap voor stap verandering in. Nieuw waren de aanschaf van stalen gistingstanks en een horizontale pers van het merk Vaslin, een van de eerste in Chianti. Paolo experimenteert ook voortdurend. Waar onbruikbare trebbiano druiven stonden groeit nu cabernet. Een nieuwe weloverwogen aangeplante wijngaard van 5 hectare werd als kinderkamer ingericht met internationale rassen als de beide cabernets, merlot en syrah. En er is structureel gezocht naar de beste eiken vaten in diverse formaten. Isole e Olena krijgt al jarenlang veel aandacht in de internationale pers. De kwaliteit van de wijnen rechtvaardigt deze publiciteit. Dat Paolo De Marchi een originele mening heeft over Chianti en zeer openhartig en kritisch is ook over zijn eigen wijnen wordt gewaardeerd. Zo is het bedrijf doorgedrongen tot de eredivie in Chianti Classico. Er wordt slechts één Chianti Classico gemaakt en geen riserva. De vraag naar deze wijn is ook zo groot geworden dat er geen reden bestaat een riserva te maken. In plaats daarvan bestaat er sinds 1980 een prestigewijn de Cepparello, een I.G.T. wijn, die veel geduld vraagt maar telkens zijn belofte waar maakt.