Humbert Freres
Humbert Freres
Gevrey-Chambertin 1er Cru Craipillot 2013
Minder bekende Premier Cru uit Gevrey maar zijn ligging tussen Fonteny en Clos-Saint-Jacques maakt hem echter tot een complexe en interessante Gevrey-Chambertin.
€99,95
Humbert Freres
Gevrey-Chambertin 1er Cru Poissenot 2014
Premier Cru van hoog niveau die alles in zich heeft! Prachtig puur rood fruit. gerookte bacon en een lange en complexe afdronk. De rokerige toon is krachtig maar werkt geweldig, zoals bij een Islay Whisky.
€99,95

Humbert Freres

De broers Emmanuel en Frédéric Humbert zijn de vierde generatie wijnproducenten van het familiedomein Humbert. Ze namen het domein in 1989 over van hun ouders en sindsdien hebben ze de kwaliteit van hun wijn gestaag verbeterd. Hun wijnen zijn opmerjkelijk en sinds de laatste jaren tonen ze steeds meer harmonie en balans. De diverse terroirs beginnen zich steeds beter te onderscheiden. Emmanuel is de dynamische kracht achter dit domein: een bedachtzame en gepassioneerde man met een grote liefde voor wijn, eten en rugby. Les Freres Humbert zijn zeer gehecht aan het dorp Gevrey-Chambertin, waar ze kunnen rekenen op een schat aan wijnervaring van hun relaties en vrienden. Ze proeven regelmatig wijnen met hun neef Bernard DUGAT-PY, en vrienden Pierre DAMOY en Philippe CHARLOPIN.
Op het domein ligt de nadruk op handmatige werkmethoden, waaronder ploegen, groene oogst, indien nodig, het uitdunnen van bladeren en trossen. De druiven ondergaan een koele inweking van enkele dagen voor de fermentatie uit in temperatuurgecontroleerde vaten. Overextractie en te stevige tannines worden altijd vermeden. Alle wijnen rijpen op Bourgondische eiken vaten uit de bossen rond Châtillon. 50% nieuw eikenhout voor alle wijnen, behalve voor de grand cru Charmes-Chambertin die op 100% nieuw eikenhout gelagerd wordt.