Holdvölgy
Holdvölgy
Vision 2017
Een zeer vakkundig gemaakte blend met focus en precisie. Het is een zeer veelzijdige begeleider van allerlei gerechten, inzetbaar zoals een Grüner Veltliner of zoals een niet al te slanke Muscadet of Chablis.
24% korting
€20,95 €15,99
Holdvölgy
Signature 2007 5 puttonyos 0,375 ltr
De vloeibare handtekening van de wijnmaker van Holdvölgy. Een zijdezachte wijn met een perfecte harmonie tussen het hoge suikergehalte en de frisse zuren.
€29,95
Holdvölgy
Eloquence 2011 4 puttonyos 0,5 ltr
Zeer elegant en uitgebalanceerd, met een romige textuur en een levendige zuurgraad. Aroma's van tropisch fruit, abrikoos, sinaasappels en zoete specerijen, aangevuld met een mineraal tintje uit de vulkanische bodem van het Mád terroir.
€29,95
Holdvölgy
Meditation 2019
Pas de derde vintage van deze cuvée. De Meditation wordt pas op de markt gebracht als zijn complexiteit zich optimaal kan ontvouwen. Het is indrukwekkend hoeveel spanning en leven er in deze wijn zitten mede dankzij de fijne zuurgraad en mineraliteit...
€37,95

Holdvölgy

Het Hongaarse wijnhuis Holdvölgy was voor ons absoluut de meest verrassende ontdekking op Prowein in maart 2017. De unieke en gastronomische witte wijnen van Holdvölgy staan wereldwijd op de kaart bij diverse (2 & 3) sterrenrestaurants. Ze worden gemaakt van de traditionele druivenrassen uit de Tokaj-regio. Denk daarbij aan furmint en hárslevelu, beide bekend van de legendarische zoete Tokaj Aszú. Holdvölgy, Hongaars voor ‘Maanvallei’, is het eigendom van Pascal Demko, zoon van een Franse moeder en een vader die geboren en getogen is in de Tokaj-regio. Het begon ooit allemaal met 1 hectare, die zijn moeder aan haar Hongaarse echtgenoot cadeau deed. Het domein telt momenteel 26 hectare aan wijngaarden in de Mád Vallei, verspreid over 22 percelen die gelegen zijn in 7 geclassificeerde grands crus met zeer diverse terroirs. De sleutels tot de hoge kwaliteit wijnen die Pascal hier met zijn team produceert zijn het diepgaande begrip van de verschillende terroirs, het vele handwerk in de wijngaard en de zorgvuldige selectie en vinificatie van de druiven van de verschillende percelen. De cave is een hypermodern gebouw dat een perfecte harmonie vormt met het rustieke landschap van deze streek, die sinds 2002 tot het Unesco Werelderfgoed behoort. Eronder bevindt zich een bijna 2 kilometer lange kelder, waarvan sommige delen al in de 16e eeuw werden gegraven. De wijnen die hier gemaakt worden zijn van een kwaliteit, balans en precisie die geen (witte) wijnliefhebber onberoerd zullen laten…