Haut-Medoc
Haut-Medoc
Chasse-Spleen 2022
Prachtig evenwichtig en mooi zwart fruit. Van hoog niveau dit jaar met ongebruikelijke kruiden van zoete kaneel, vanilleboon & kurkuma. Mooie, gastronomische wijn, van een domein dat elk jaar overtuigd in prijs-kwaliteit. Gerijpt op 40% nieuw eiken.
€37,95
Haut-Medoc
Chasse-Spleen 2016
De merlot druiven worden op Chasse-Spleen als eerste geoogst, direct gevolgd door de cabernet en de petit verdot. De wijn heeft rood fruit, zwarte kersen en hints van verse pepers in de geur. Smaakvol elegant, met vooral frisse zuren en rood fruit.
€59,95
Haut-Medoc
Sociando Mallet 2016
Château Sociando-Mallet heeft een absoluut overtuigende 2016 gemaakt. Hij heeft een ambitieus en zelfs weelderig boeket met lagen van zwarte kersen en bosbessen. De smaak is medium-vol met rijpe tannines die de stevige structuur eronder bijna verhullen
€62,50
Haut-Medoc
La Lagune 3ieme Grand Cru Classé 2019
De neus is intens met zuivere aroma's van zwarte bessen, kersen, wilde bessen, cassis en hints van chocolade, grafiet, ceder en viooltjes. De smaak maakt grote indruk door zijn puurheid in het fruit, de sappige zuren en de energie die hij toont.
€64,95

Haut-Medoc

De Haut-Médoc is de wijnstreek die zich van zuid naar noord uitstrekt over ongeveer zestig kilometer, op de linkeroever van de Gironde ten noorden van de stad Bordeaux. In de Haut-Médoc liggen ook de beroemde wijndorpen Pauillac, Margaux, Saint-Estèphe en Saint-Julien. Vijf châteaux buiten deze dorpen zijn in de AOC Haut-Médoc zijn opgenomen in de 1855-classificatie van Bordeaux. Château La Lagune is geclassificeerd als 3e Cru Classé en Château La Tour Carnet als 4e Cru Classé. Drie huizen zijn geclassificeerd als 5e Cru Classé: Château Belgrave, Château de Camensac en Château Cantemerle. In de categorie Haut-Medoc zijn ook de wijnen en bekende appellaties Moulis-en-Médoc en Listrac-Médoc verzameld. Behalve in deze twee wijndorpen zijn er ook châteaux onder de naam AOC Haut-Médoc, die zeer mooie wijnen maken en met gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.

De Haut-Médoc heeft vaak een opvallende kiezelachtige bodem. Deze kiezels houden warmte vast én kunnen goed water afvoeren. Dat is perfect voor het belangrijkste druivenras cabernet sauvignon, die later rijpt dan merlot en veel warmte nodig heeft. Cabernet sauvignon wordt in veel gevallen geblend met Merlot en (soms met kleine hoeveelheden petit verdot, cabernet franc en malbec. Tegenwoordig wordt er meer merlot agebruikt op de koelere, zanderige kleibodems. De stijl en de uiteindelijke kwaliteit van wijnen uit de Haut-Médoc kan dus flink variëren.