Haut-Maray
Haut-Maray
Graves Blanc 2018
Van slechts 1,2 hectare wijngaard komt de witte Graves van Château du Haut Maray. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei en kalksteen, een ondergrond waar de sauvignon blanc (70%) en sauvignon gris (30%) zich uitstekend op hun gemak voelen.
€19,95
Haut-Maray
Graves 2016
De Graves 2016 is een blend van merlot (70%) en cabernet sauvignon (30%). Afkomstig van 2,2 hectare wijngaard, gelegen in één van de betere gedeeltes van de Graves, tegen de Sauternes aan.
€21,95
Haut-Maray
Confidence Graves 2018
Van het allerbeste perceel en dan uitsluitend in de beste jaren, komt deze 'Confidence'. Evenals de gewone rode Graves een blend van merlot (70%) en cabernet sauvignon (30%).
€42,95

Haut-Maray

Chateau du Haut Maray werd in 1996 door de familie Lucas aangekocht en in 2000 kregen zoons Jerome en Julien de verantwoordelijkheid over de wijnen. Tegenwoordig is Jerome daarnaast ook nog verantwoordelijk voor de wijnen van het fameuze Château Pavie in Saint-Emilion. Het wijngoed is gelegen bij het plaatsje Mazères, in het zuidelijke deel van de Graves, aan de linkeroever van de Garonne. De bodem is een mix van kalkhoudende klei met het voor deze streek zo kenmerkende gravel. De wijngaarden (4,5 ha in totaal) hebben een uitstekende ligging op een lichte helling met veel zon. Er wordt gewerkt met lage rendementen en een mix van traditionele en moderne technieken. Alle wijngaarden worden biologisch gewerkt.