Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Guillerault-Fargette

Guillerault-Fargette

Gilles Guillerault en Sébastien Fargette bestieren 21 hectare aan wijngaarden in de AOC Sancerre. 70% is beplant met sauvignon blanc, de rest met pinot noir ten behoeve van hun rosé en rode wijnen. Ze gebruiken geen kunstmest noch insecticiden en een absoluut minimum aan andere (zo eenvoudig en natuurlijk mogelijke) bestrijdingsmiddelen. In plaats daarvan werken zij met biodiversiteit en natuurlijke onkruidbestrijding door middel van bodembedekkers. Fargette werkte jarenlang in de Beaujolais, voor o.a. de legendarische Marcel Lapierre en Jean Foillard in Morgon, wat zijn voorkeur voor natuurlijk werken mede verklaart. Het motto van de twee jonge wijnmakers is: “De gezondheid van de bodem is bepalend voor die van de wijnstok. Aan onze stokken groeien druiven die aan onze wijnen de mineraliteit van de bodem en het karakter van Sancerre meegeven.”De wijnen worden onder temperatuurcontrole gevinifieerd en gerijpt in roestvrij stalen tanks of - in het geval van de premiumwijnen - ook in eiken vaten van 225 en 500 liter. Er worden verschillende cuvées Sancerre gemaakt in wit, rosé en rood.

-17%
Guillerault-Fargette Sancerre blanc 2015
Guillerault-Fargette

Sancerre blanc 2015

De sauvignon blanc druiven voor deze cuvée groeien op kalkrijke bodems. Hij is bijzonder vakkundig gemaakt en heeft de voor Sancerre zo typerende levendigheid en zuurgraad. De druiven zijn zacht geperst voor een maximum aan fruitaroma’s.

€14,95
€17,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies