Guillerault-Fargette
Guillerault-Fargette
Sancerre blanc 'Les Panseillots' 2022
De sauvignon blanc druiven voor deze cuvée groeien op kalkrijke bodems. Hij is bijzonder vakkundig gemaakt en heeft de voor Sancerre zo typerende levendigheid en zuurgraad. De druiven zijn zacht geperst voor een maximum aan fruitaroma’s.
€20,95
Guillerault-Fargette
Sancerre rouge 'Les Panseillots' 2020
De rode Panseillots, afkomstig van kleikalksteenbodems, illustreert de mogelijkheden van pinot noir in de loire, en specifiek in Sancerre.
€22,95

Guillerault-Fargette

Gilles Guillerault en Sébastien Fargette bestieren 21 hectare aan wijngaarden in de AOC Sancerre. 70% is beplant met sauvignon blanc, de rest met pinot noir ten behoeve van hun rosé en rode wijnen. Ze gebruiken geen kunstmest noch insecticiden en een absoluut minimum aan andere (zo eenvoudig en natuurlijk mogelijke) bestrijdingsmiddelen. In plaats daarvan werken zij met biodiversiteit en natuurlijke onkruidbestrijding door middel van bodembedekkers. Fargette werkte jarenlang in de Beaujolais, voor o.a. de legendarische Marcel Lapierre en Jean Foillard in Morgon, wat zijn voorkeur voor natuurlijk werken mede verklaart. Het motto van de twee jonge wijnmakers is: “De gezondheid van de bodem is bepalend voor die van de wijnstok. Aan onze stokken groeien druiven die aan onze wijnen de mineraliteit van de bodem en het karakter van Sancerre meegeven.”De wijnen worden onder temperatuurcontrole gevinifieerd en gerijpt in roestvrij stalen tanks of - in het geval van de premiumwijnen - ook in eiken vaten van 225 en 500 liter. Er worden verschillende cuvées Sancerre gemaakt in wit, rosé en rood.