Graves/Pessac-Leognan
Graves/Pessac-Leognan
Haut Bailly Pessac-Leognan II 2022
Het vijfde jaargang onder de naam Haut Bailly II. Geparfumeerd met een donkere vibe met zwarte bessen, bramen en blauwe bessen. Iets aarde. Zachte tannines. Mooie diepte voor een tweede wijn. Niet zwaar. Gebalanceerd. Veel precisie.
€47,95
Graves/Pessac-Leognan
Haut Bailly Pessac-Leognan 2022
Haut Bailly behoort al jaren tot de top van de Pessac-Leognan, iets dat menig Bordeaux kenner eigenlijk allang weet. Ook deze 2022 behoort weer tot de beste wijnen ooit door Haut Bailly gemaakt en dit is de tweede oogst uit de volledig nieuwe kelder.
€185,00
Graves/Pessac-Leognan
Les Carmes Haut-Brion Pessac-Leognan 2022
Magnifieke wijn. Opvallend dieppaars van kleur, superverfijnd met zeer precieze tannine en prachtige frisheid. Diep, zwart fruit (zwarte bessen, pruimen, bramen, blauwe bessen)., wilde kruiden, munt, florale tonen. Perfect gedoseerd hout. Licht rokerig.
€189,00
Graves/Pessac-Leognan
Branon 2010
Château Branon heeft een grote reputatie die al teruggaat naar de 18e eeuw. Hij wordt gerijpt op 100% nieuw eikenhout, maar dat valt nauwelijks op gezien de sensationele rijkdom en het extravagante fruit van de wijn. De smaak is verfijnd en puur.
€195,00
Graves/Pessac-Leognan
Smith Haut Lafitte Cru Classé 2018
De neus heeft schitterend fruit van frambozen, cassis en nadrukkelijke tonen van bramencompote. De smaak is opvallend open, zeer fris en complex met vers rood fruit, zoethout, mineralige accenten en meer terroir-afgeleide tonen van rook en vuursteen.
€199,00
Graves/Pessac-Leognan
La Mission Haut-Brion Cru Classé 2016
La Mission Haut-Brion is één van de indrukwekkendste wijnen uit de gehele Bordeauxstreek van 2016. Buitengewoon elegant, met perfect rijpe, fijne tannines en tonnen frisheid met laag op laag geparfumeerd fruit en een intens lange, ijzerhoudende afdronk.
€749,00

Graves/Pessac-Leognan

Pessac-Léognan, Graves. De geschiedenis van de wijnbouw van Pessac-Léognan gaat hier terug tot de Romeinen. De wijngaarden liggen het dichtst bij de stad Bordeaux van alle Bordeauxwijnen en herbergen de oudste wijnkelders in de hele regio. Pessac produceert enkele van de beste, droge witte (bewaar)wijnen ter wereld, gemaakt van sauvignon blanc en sémillon, samen met uitmuntende rode wijnen, meestal gemaakt van bijna gelijke delen cabernet sauvignon en merlot. Het mozaïek van microklimaten en bodems met veel grind en gravel maakt de wijngaarden en wijnen hier uniek. Er zijn ongeveer 1750 hectare aan wijngaarden. Om wijnen van de hoogste kwaliteit te vinden, moet je zoeken binnen de crus classés voor zowel de witte als de rode wijnen. Tevens omvat de appellation de enige producent van rode wijn buiten de Haut-Médoc, die is geclassificeerd als premier cru in 1855, Château Haut-Brion, en ook alle kastelen die zijn opgenomen in de Graves-classificatie van 1953/59. De enige appellatie met wijnen in twee classificatiesystemen met huizen die alleen geclassificeerd voor rode wijnen  en andere die alleen geclassificeerd zijn voor droge witte wijnen en andere die geclassificeerd zijn voor zowel rode als droge witte wijnen. Deze geklasseerde crus vormen een derde deel van de wijn die in Pessac-Léognan wordt geproduceerd.De rode wijnen zitten vol met aroma's van cassis, rode bessen, kruiden, leer en kruiden. De tannines in deze wijnen hebben doorgaans minder tijd in de kelder nodig om benaderbaar te worden dan de crus uit de medoc, maar de wijnen hebben genoeg structuur om tientallen jaren te kunnen rijpen. De witte wijnen zijn droog met meest opvallende aroma's van exotisch fruit, citroenverbena, vers hooi en hazelnoot en toast. Met daarbij een verfrissend hoge zuurgraad en intense concentratie zijn deze wijnen indrukwekkend vanaf de botteling, maar worden ze met de jaren beter en beter.  

premier grand cru classé

Château Haut-Brion 

crus classés(1959 classificatie) per gemeente:

• Cadaujac

Château Bouscaut, Château Bardins 

• Léognan

Domaine de Chevalier, Château Carbonnieux, Château de Fieuzal, Château Haut-Bailly, Château Malartic Lagravière, Château Olivier,  

• Martillac

Château Latour-Martillac, Château Smith Haut Lafitte, Clos Marsalette, Château D'Eyran, 

• Pessac

Château Haut-Brion, Château Pape Clément, Château Le Sillage, de Malartic 

• Talence

Château La Mission Haut-Brion, Château Laville Haut-Brion, Château La Tour Haut-Brion 

• Villenave d'Ornon

Château Couhins, Château Couhins-Lurton