Glaetzer Wines
Glaetzer Wines
Heartland Shiraz 2018
De wijn heeft een karaktervolle, frisse smaak met rode, zwarte en blauwe bessen. Een verademing naast alle jammige Australische wijnen die nog te vaak worden aangeboden. Drinken nu tot 7 jaar na de oogst.
€19,95
Glaetzer Wines
Wallace 2020
De shiraz wordt gelagerd op Franse (80%) en Amerikaanse eiken vaten van twee en drie jaar oud en de grenache op roestvrijstaal. Het is een wijn met een aantrekkelijke geur van rode kersen en frambozen.
€22,95
Glaetzer Wines
Heartland Director's Cut Shiraz 2019
Een super-complexe wijn met een mix van bramen, bosbessen, viooltjes, cacao, sigarenkistjes, kruiden, pepers, mokka en drop. Met een uitstekende concentratie plus een flinke dosis (mooi) eikenhout, dat het gulle, donkere fruit goed ondersteunt.
€32,95
Glaetzer Wines
Bishop 2021
Deze wijn is mondvullend en toegankelijk in één! Het fruit is donker met een rijpe, bijna zoete impressie. Daarbij tonen van chocolade, espresso, kruidnagel en leer. De afdronk is ontzettend lang en volmaakt in zijn kruidigheid.
€32,95
Glaetzer Wines
Anaperenna 2021
Glaetzer's Anaperenna is prachtig samenspel tussen de twee druivenvariëteiten shiraz en cabernet sauvignon. De druivenverhouding is 82% shiraz en 18% cabernet sauvignon. De wijngaarden hebben uitzonderlijke oude wijnranken.
€52,95
Glaetzer Wines
Amon-Ra 2019
De wijn is gemaakt van 100% shiraz. De druivenstokken zijn ontzettend oud, van 50 tot wel 130 jaar! Deze wijn behoort tot de allerbeste shiraz van Australië.
€72,95

Glaetzer Wines

Ben Glaetzer wordt algemeen beschouwd als een van de grootste talenten op het internationale wijntoneel. Het wijnbedrijf uit de befaamde Australische wijnregio Barossa Valley maakt hier prachtige, pure wijnen van zeer oude stokken. Als wijnmaker is Glaetzer voortdurend op zoek naar terroir en typiciteit. Hij werkt uitsluitend met de beste materialen en experimenteert veel. Barossa staat bekend om zijn voortreffelijke shirazwijnen en het is niet verwonderlijk dat deze druif domineert in de wijnen van Glaetzer. Hij zet de druif niet alleen als solist in, maar ook maakt hij schitterende blends met bijvoorbeeld cabernet en grenache. 

Glaetzer heeft naast zijn geweldenaars uit Barossa tevens een antwoord op de volumewijnen van de 'grote spelers' in Australië. Dit is de serie Heartland-wijnen, afkomstig van de zuidelijker gelegen Langhorne Creek en Limestone Coast. Deze zijn evenzeer bestemd voor een groot publiek, maar zitten wel boordevol karakter. Een mond vol fruit en complexiteit, met een interessante prijsstelling. 

"This is a serious talent who has exploded on the wine scene with a brilliant array of wines." (Wine Advocate)