Génot-Boulanger
Génot-Boulanger
Puligny-Montrachet 1er Cru Les Folatières 2011
Complexe, zeer verleidelijke wijn. Intense tonen van appel, witte bloesemtonen, witte perzik en iets exotisch fruit. Volle wijn met een ferme, indrukwekkende (mineralige) structuur en een lange finale.
Stephen Tanzer (92-95) punten
€96,95
Génot-Boulanger
Corton-Charlemagne Grand Cru 2010
De neus kondigt direct het grote volume aan van een grote stralende chardonnaywijn, met bovenal volle toetsen van geel fruit van nectarine en abrikoos en een mix aan zoete specerijen met een geweldig krachtig karakter.
€139,00

Génot-Boulanger

Château Génot-Boulanger is een groot familielandgoed dat gerund wordt door Aude en Guillaume Lavollée in Meursault. Het heeft wijngaarden in de Côte de Nuits, Côte de Beaune en de Côte Chalonnaise. Het brede scala aan wijnen afkomstig van 92 percelen vertegenwoordigt 32 verschillende AOC's, waaronder 3 grands crus en 13 premiers crus, ongeveer gelijk verdeeld over (wit) chardonnay en (rood) pinot noir. Men begon hier in 2008 met biologische landbouw en de certificering was in 2012 rond. Het hele jaar door worden volgens de biodynamische methoden en principes de wijngaarden bewerkt om de voortdurende aanwezigheid van gezonde micro-organismen in de bodem te bevorderen.
Men slaagt er dankzij dit strenge beleid en het bezit van wijnstokken met een relatief hoge leeftijd in om wijnen te maken van een opmerkelijke en homogene kwaliteit.