Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Gaja-Ca'Marcanda

Gaja-Ca'Marcanda

In de Maremmastreek, bij Bolgheri binnen de gemeente Castagneto Carducci, wordt Angelo Gaja in 1996 eigenaar van een ander bezit in Toscane: Ca’Marcanda. De naam van het nieuwste project refereert aan de eindeloze onderhandelingen die Angelo voerde voor hij dit stuk land kon kopen.
Tot aan de jaren '30 van de vorige eeuw was deze regio een overwegend moerasachtig gebied zonder wijnbouw. Maar nadat was ontdekt dat op wat grotere hoogte de bodem en het klimaat zeer geschikt zijn voor cultivatie van met name cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah, vestigden zich steeds meer wijnbedrijven in het gebied.
Omdat Bolgheri geen wijntraditie kent, genieten producenten een hoge mate van vrijheid om te doen en laten wat ze willen. Zo kunnen wijnen geproduceerd worden in de stijl van de Bordeaux, de streek die door zijn ligging en klimaat grotendeels model stond en staat voor veel Italiaanse rode wijnen uit de omgeving van Bolgheri.
Hiernaast plantte een enkele wijnproducent ook de autochtone sangiovese aan. Door assembleren ontstonden overwegend 'internationale' wijnen, maar met een duidelijk Italiaans accent. Angelo Gaja behoort ook tot de selecte groep van vooraanstaande wijnmakers die zich bezighouden met de productie van dit nieuwe type Italiaanse wijn. En met succes, getuige zijn Promis, Magari en Camarcanda.

Gaja-Ca'Marcanda Promis 2013
Gaja-Ca'Marcanda

Promis 2013

De Promis is een blend van 55% merlot, 35% syrah en 10% sangiovese. Niet voor niets wereldwijd een groot succes. Relatief jong gedronken in trendy winebars.

€36,75
Meer informatie Nu bestellen
- +
Gaja-Ca'Marcanda Magari 2013
Gaja-Ca'Marcanda

Magari 2013

Ondanks de samenstelling van de blend heeft de Magari toch een onmiskenbaar Italiaans karakter. Het is een temperamentvolle wijn met veel complexiteit. In de geur vinden we vooral veel zwart fruit en cederhout.

€51,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Gaja-Ca'Marcanda Camarcanda 2009
Gaja-Ca'Marcanda

Camarcanda 2009

De Camarcanda is vernoemd naar het hele project van Gaja bij Bolgheri en is samengesteld uit 50% Merlot, 40% cabernet-sauvignon en 10% cabernet franc.

€102,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies