François Villard
François Villard
l’Appel des Sereines 2012
Een wijn gemaakt van 100% syrah, onder de lokale naam sereine. De druiven komen van verschillende wijngaarden gelegen langs de Rhône. De bodem van deze gaarden bestaat uit vergruisd graniet, hetgeen ideaal is voor de syrah druif.
€14,95
François Villard
Contours de Deponcins Viognier 2016
Op en top viognierfruit. Volop perzik en abrikoos. Licht rokerig, met de intens frisse rijkdom wijn van een Villard Condrieu. Deze frisheid ontstaat op een natuurlijke manier uit mineraliteit bij de precieze wijngaardbehandeling.
12% korting
€24,95 €21,95
François Villard
Crozes-Hermitage 'Certitude' 2015
Een echt goede Crozes is niet gemakkelijk te vinden maar met deze nieuwe syrah-wijn laat Villard zijn grote talent weer zien. De herkenbare expressiviteit van Villard's rode wijnen in het diepe fruit is ook hier aanwezig.
€23,95
François Villard
Saint Peray Version 2014
Villard maakt van 100% marsanne een expressieve, knappe wijn met volop wit fruit en minerale tonen. De wijn rijpt 10 maanden op deels nieuwe barriques.
€24,95
François Villard
Saint-Peray Version Longue 2013/14
De cuvée 'Version Longue' is voor 100% gemaakt uit marsanne druiven van ruim 20 jaar oude wijnstokken. Een fijne, krachtige wijn met tonen van rijpe appel en zoete specerijen. Naast de intense smaak blijft de wijn fris en delicaat.
€29,95
François Villard
Saint Joseph Mairlant Blanc 2013/14
Naast de verschillende Condrieus van Villard is dit een geheel andere klasse wijn, van andere -volgens de traditie gebruikte- druivenrassen uit de Noord-Rhône: 55% marsanne en 45% roussanne. De wijn toont de pure expressie waar Villard om bekend staa...
€31,95
François Villard
Saint Joseph 'Mairlant' Rouge 2012/13
De wijn is heel karakteristiek voor de syrah afkomstig uit deze streek: rijpe rode bessen gemengd met pepers, bacon en kruiden. De structuur is zo mooi, en een schoolvoorbeeld van syrah.
€32,95
François Villard
Saint-Joseph Reflet 2015
De Reflet is een diepgekleurde, gespierde en peperige wijn. De frisse zuren en aanwezige tannines gaan mooi samen met het zuivere fruit en expressieve kruidige aroma's. Een paar jaar kelderrust zal de wijn goed doen.
€41,95
François Villard
Condrieu Terrasses du Palat 2016
Van zijn viognier druiven blijkt François -met schijnbaar gemak- zeldzaam frisse en expressieve wijnen te maken met een ongemeend boeiend parfum.
€46,95
François Villard
Condrieu Le Grand Vallon 2016
Deze Condrieu kan als topreferentie dienen voor wat er met viognier te bereiken is. De wijn krijgt nog een extra dimensie mee door de late pluk met de kans op een aandeel botrytis. De vergisting is een traag proces dat wel een half jaar duurt.
€49,95
François Villard
Condrieu Deponcins 2015
Nog een weergaloze Condrieu! De viognier druif op z'n best. Dit is geen wijnmaken, dit is toveren! De lieu-dit Les Deponcins ligt dicht bij St. Michel sur Rhône, het dorp waar het domein van Villard gevestigd is.
€56,95
François Villard
Côte Rotie Le Gallet Blanc 2009/11
Naast zijn Côte-Rôtie Brocarde wil Villard een wijn maken, die zich eerder toegankelijk toont. De Gallet Blanc is een soepelere, geconcentreerde syrah geworden met een hoge extractie aan bramen- en zwart kersenfruit, rokerig en peperig.
€56,95

François Villard

Van restaurantuitbater tot ziekenhuisdirecteur en van sommelier tot wijnmaker: dat is in grote lijnen het parcours dat François Villard heeft afgelegd. Zijn enthousiasme voor wijn was zo groot, dat hij zijn échte werk even vergat en zo bij verschillende werkgevers buiten de deur werd gezet. Hij kreeg de wijnmicrobe trouwens niet met de paplepel ingegoten, want thuis werd er geen wijn gedronken.
François Villard heeft in totaal 26 hectare wijngaard, verdeeld over 5 appellaties. Het grootste deel van de stokken staat op grondgebied van Saint-Joseph, maar de 5,5 hectare Condrieu heeft hem op de wereldwijnkaart gezet onder de categorie ‘topwijnmakers’. François is gedreven, neemt geen blad voor de mond en houdt van extremen in zijn vinificatietechnieken.